Snijd met een scherp mes een kruisje in de onderkant van de tomaten.
Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze op 90°C gedurende 1 minuut.
Dompel de tomaten vervolgens direct in koud water en verwijder de velletjes.
Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadjes.
Was de aardappels en snijd ze in plakken van 3 mm dik.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook, sjalot en de aardappelplakken.
Blus af met witte wijn en laat even sudderen.
Doe het aardappelmengsel over in een dichte stoomovenpan en voeg de tomatenparten en fijngehakte bladselderij toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng alles goed door elkaar en schuif de pan in de stoomoven.
Stoom op 100°C gedurende 12-14 minuten, of tot de aardappels gaar zijn en de smaken goed zijn vermengd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de aardappels met tomaat en witte wijn direct uit de stoomovenpan als smaakvol bijgerecht bij een hoofdgerecht met bijvoorbeeld vis of gevogelte.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de zachte smaak van de aardappels, de sappigheid van de tomaten en de verfrissende tonen van de witte wijn in het gerecht.