Week de gedroogde abrikozen en sultanarozijnen in de warme thee.
Rooster de geschaafde amandelen samen met het komijnzaad en kardemomzaadjes in een droge anti-aanbakpan tot de amandelen lichtbruin worden.
Let op dat ze niet verbranden.
Ontbot de lamsschouder en snijd het vlees in grove blokken.
Snijd ook het vers spekvet in blokjes.
Maal het lamsvlees en spekvet grof door de vleesmolen en bewaar in een grote kom.
Voeg de geraspte verse gember, kaneel, zout en versgemalen zwarte peper toe aan het vleesmengsel.
Meng goed door.
Klop het ei los en voeg het toe aan het vleesmengsel, samen met de geweekte abrikozen, sultanarozijnen en geroosterde amandelen met komijn- en kardemomzaadjes.
Meng alles goed door elkaar.
Vet de terrine in met het vers spekvet.
Vul de terrine met het vleesmengsel, maar niet helemaal tot aan de rand.
Plaats enkele takjes verse tijm bovenop het mengsel en sluit de terrine af met het deksel.
Plaats de terrine in een waterbad (au bain-marie) in een voorverwarmde oven op 200°C en bak gedurende 1 uur.
Laat de terrine afkoelen zonder deksel.
Nadat het is afgekoeld, sluit je de terrine af met het deksel en laat je het 3 dagen rijpen voordat je het serveert.
Geniet van deze heerlijke lamsterrine met vruchten als voorgerecht of bijgerecht!