30gramengelenhaar pastakataifi, verkrijgbaar in Turkse winkels
15gramboter
2plakkenzachte geitenkaas50 gram per plak, 8 cm doorsnee
1 ½eetlepelhoning
3eetlepelswater
½granaatappelpitten
2versevijgenelk in 6 partjes gesneden
50mlcrème fraîche
20gramwalnoten of pecannoten
Muntblaadjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
Haal de engelenhaar pasta helemaal los en verdeel in vier porties.
Vet vier kleine ovenschaaltjes in.
Verdeel de helft van de pasta over de schaaltjes.
Leg een klontje boter op de pasta en leg hierop een plakje geitenkaas.
Dek af met de rest van de pasta.
Plaats de schaaltjes op een bakplaat in de oven en bak ze goudbruin gedurende ongeveer 20 minuten.
Maak een siroopje van de honing en het water en verwarm dit in een kleine pan.
Om te serveren: leg het deeg op een bord als een 'krokant nestje', strooi de granaatappelpitjes erover, leg er een dotje crème fraîche op, schenk er wat siroop overheen, bestrooi met de noten en garneer met een paar blaadjes munt.