Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade Vulkanen met Tropische Twist
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
muffinvorm
huishoudfolie
Stoomovenpan met deksel, inhoud van 0,6 liter
Stoomoven
Ingrediënten
▢
75
gram
pure chocolade
▢
100
ml
plantaardige olie
▢
100
gram
kristalsuiker
▢
1
vanillestokje
merg ervan
▢
2
eieren
▢
75
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
Neutrale olie om in te vetten
▢
Palmsuiker
1 eetlepel los
▢
¼
ananas
geschild en kern verwijderd
▢
Astina cress en jasmijnbloemen voor garnering
▢
IJs
kokossmaak
▢
Malibu
of Mekhong whisky
Instructies
Breek de chocolade in stukjes boven de stoomovenpan en dek de pan af met huishoudfolie.
Plaats de pan in de stoomoven en stoom gedurende 10 minuten op 80°C, of gebruik het automatische programma 'Chocolade Smelten'.
Meng ondertussen de kristalsuiker met het merg van het vanillestokje, de olie en de eieren tot de suiker is opgelost.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en de gesmolten chocolade toe, meng alles goed.
Vet de muffinvorm in met neutrale olie en bekleed met huishoudfolie om de cakejes later gemakkelijk uit de vorm te kunnen halen.
Vul de muffinvorm met het beslag en plaats deze in de stoomoven.
Stoom de cakejes gedurende 22-25 minuten op 100°C.
Laat de cakejes in de vorm afkoelen en haal ze er voorzichtig uit door aan de folie te trekken.
Snijd de ananas in blokjes van 1 x 1 cm.
Verhit een koekenpan op het fornuis en bak de ananas kort in wat olie.
Voeg de palmsuiker toe en laat het karamelliseren.
Voeg een scheut Malibu of Mekhong whisky toe en laat het gerecht koken tot de suiker is opgelost en de saus de dikte van stroop heeft.
Breek de chocoladecakejes in stukjes en schik ze speels op het bord.
Leg de ananasblokjes ertussen.
Serveer met bolletjes kokosijs en garneer met cress en jasmijnbloemen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d'Asti past goed bij dit zoete en exotische gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
53
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
0.2
mg
|
Sugar:
40
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch