Recept afdrukken
No ratings yet

Ovengebakken Sushi Cups

Recept categorieën: Hapjes, Sushi, Zalm
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 gram zalm
  • 250 gram sushirijst
  • 3 nori vellen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Voor de Saus:
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel sriracha saus

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Knip met een schone schaar de nori vellen in kwarten.
  • Leg ze voor je neer en beleg elk stuk nori met sushirijst.
  • Gebruik eventueel vochtige handen om het plakken te verminderen.
  • Plaats de nori met rijst in de muffinvorm.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de zalm in blokjes en marineer ze met sesamolie, sojasaus, honing, chilipoeder, uienpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.
  • Meng goed en verdeel de zalm over de rijst in de muffinvormpjes.
  • Bak gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Terwijl de sushi cups bakken, bereid je de toppings voor.
  • Schil en ontpit de avocado en snijd deze in dunne plakken.
  • Snijd de bosui schuin in ringen.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer goed door.
  • Haal de warme sushi cups uit de oven en garneer ze met plakjes avocado, bosui, zwart sesamzaad en de zelfgemaakte saus.

Notities

Serveer deze ovengebakken sushi cups als smakelijke hapjes op je volgende feestje of als verrassende snack voor het gezin.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ovengebakken Sushi Cupjes

Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes, Sushi, Vis, Zalm
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 gram zalm
  • 250 gram sushirijst
  • 3 nori vellen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Voor de saus:
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel sriracha saus

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Knip de nori vellen in kwarten met een schaar.
  • Beleg elk stuk nori met een laagje sushirijst (bevochtig je handen een beetje om plakken te voorkomen) en druk ze in de muffinvorm.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de zalm in blokjes en marineer met sesamolie, sojasaus, honing, chilipoeder, uienpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.
  • Meng goed met een siliconen spatel.
  • Verdeel de gemarineerde zalm over de rijst in de muffinvormpjes.
  • Bak gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Terwijl de sushi cupjes bakken, bereid je de toppings voor.
  • Snijd de avocado in dunne plakjes en snijd de bosui in schuine ringen.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer goed door.
  • Haal de sushi cupjes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  • Top ze af met plakjes avocado, bosui, zwart sesamzaad en een lepel van de zelfgemaakte saus.

Notities

Geniet van deze ovengebakken sushi cupjes als een smakelijk en origineel hapje, perfect voor een feestje of als onderdeel van een sushi avond thuis.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaneel-Mueslimuffins met Winterwortel

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Brunch, Cupcakes / Muffins, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 12 muffins
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g muesli
  • 75 g suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 winterwortel geraspt
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 75 g boter

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet een muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes.
  • In een grote kom meng je het zelfrijzend bakmeel, muesli, suiker, kaneel en geraspte winterwortel.
  • Klop in een andere kom de eieren los met de melk.
  • Smelt de boter in een steelpan en roer deze vervolgens door het losgeklopte eimengsel.
  • Giet het eimengsel met boter bij het droge mengsel en roer alles goed door elkaar tot een beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.

Notities

Serveertip:

Geniet van deze heerlijke kaneel-mueslimuffins als een voedzaam ontbijt of als een gezonde snack tussendoor. Serveer ze met een schepje Griekse yoghurt en wat vers fruit voor een extra smaakvolle ervaring.

Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse Maanzaad Muffins met Citroen

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd24 minuten
Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Dieët: Vegetarisch
Porties: 12 muffins
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels maanzaad
  • 2 eieren
  • 200 ml karnemelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • Snufje zout

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200°C en vet de holtes van de muffinvorm in.
  • Boen de citroen schoon.
  • Rasp de helft van de schil fijn en pers de halve citroen uit (de andere helft wordt niet gebruikt).
  • Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, lichtbruine basterdsuiker, citroenrasp, maanzaad en een snufje zout.
  • Klop in een andere kom de eieren los.
  • Voeg de citroensap, karnemelk en zonnebloemolie toe en roer alles goed door elkaar.
  • Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet het eimengsel erin.
  • Spatel het geheel luchtig door elkaar met een vork of pollepel.
  • Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn; een paar klontjes zijn niet erg.
  • Verdeel het beslag over de holtes van de muffinvorm.
  • Plaats de muffinvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze vervolgens uit de vorm.
  • Laat ze verder afkoelen op een taartrooster.

Notities

Serveertip:

Geniet van deze frisse maanzaad muffins als lekker tussendoortje of bij de koffie of thee.

Wijnadvies:

Deze maanzaad muffins met citroen gaan goed samen met een kopje verse kruidenthee of een glas gekoelde witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, die de frisse citrustonen van de muffins aanvullen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spicy Kruidkoek Muffins

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 12 muffins
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 300 g bloem gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder
  • 175 g donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 75 g boter
  • 5 eetlepels stroop
  • 1 ei losgeklopt
  • 200 ml halfvolle melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet de muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes.
  • Meng in een grote kom de gezeefde bloem met het bakpoeder, de basterdsuiker, de koekkruiden en een mespunt zout.
  • Smelt de boter samen met de stroop in een magnetronbestendige kom gedurende 20 seconden in de magnetron.
  • Roer het boter-stroopmengsel en het losgeklopte ei door de melk.
  • Roer dit vloeibare mengsel snel met een vork door het bloemmengsel.
  • Enkele klontjes zijn geen probleem.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  • Bak de kruidkoekmuffins in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze er dan uit.

Notities

Test of de muffins gaar zijn door er een satéstokje in te steken. Als deze er droog uitkomt, zijn de muffins klaar. Serveer deze kruidkoekmuffins als een zoete traktatie bij de koffie of thee.

Wijnadvies

Een lichte witte wijn, zoals een Riesling, past goed bij deze kruidige smaken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geitenkaasbuideltjes met Honing-roomsaus

Bereidingstijd28 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Kaas, Voorgerechten
Land van herkomst: Griekenland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 290kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 5 vellen filodeeg diepvries, ontdooid
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 zongedroogde tomaten fijngesneden
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Versgemalen zwarte peper
  • 63 ml zure room
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet de holtes van een muffinvorm in met olie.
  • Verkruimel de geitenkaas boven een kom en meng met de fijngesneden zongedroogde tomaten, ½ theelepel tijm en versgemalen zwarte peper.
  • Vouw voorzichtig de vellen filodeeg uit en halveer ze.
  • Leg een vel filodeeg in elke holte van de muffinvorm, zodat er rondom overhangend deeg is.
  • Schep wat van het geitenkaasmengsel in elke holte en pak het overhangende deeg samen, knijp het dicht en draai het voorzichtig zodat er een buideltje ontstaat.
  • Schuif de muffinvorm in het midden van de oven en bak de buideltjes in 10-12 minuten goudbruin en knapperig.
  • Laat de buideltjes iets afkoelen.
  • Meng de zure room met honing en de rest van de tijm.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de warme geitenkaasbuideltjes met de honing-roomsaus.

Notities

Wijnadvies:

De romige textuur van de geitenkaas en de zoete honing vragen om een witte wijn met een lichte zuurgraad en fruitige tonen. Probeer een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Riesling uit Duitsland voor een verfrissende combinatie.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 9g | Vet: 18g | Zout: 0.8mg | Sugar: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mini Gehaktbroodjes met Gegrilde Bloemkool

Bereidingstijd39 minuten
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 590kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel glutenvrij indien nodig
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram hamreepjes
  • 200 ml tomatensaus voor pasta
  • 3 tomaten in 12 plakken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien in dunne partjes
  • 500 gram bloemkool in kleine roosjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng in een kom het gehakt met het ei, paneermeel, geraspte kaas, hamreepjes, zout en peper naar smaak.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 12 gelijke stukken en druk deze in de holtes van een muffinvorm.
  • Strijk de bovenkant van het gehakt glad en smeer er een beetje tomatensaus overheen.
  • Leg op elk gehaktmuffin een plakje tomaat en druppel er wat olijfolie overheen.
  • Bak de gehaktmuffins in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, tot ze bruin en gaar zijn.
  • Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een wok.
  • Roerbak de rode ui en bloemkool gedurende 3 minuten.
  • Voeg de resterende tomatensaus en 3-4 eetlepels water toe aan de wok.
  • Laat de bloemkool afgedekt op laag vuur in 6-8 minuten gaar worden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de gehaktmuffins uit de vorm en verdeel ze over vier borden.
  • Schep het bloemkoolmengsel ernaast en serveer met aardappelpuree of gekookte aardappels.

Notities

Wijnadvies:

De hartige smaken van de gehaktmuffins vragen om een rode wijn met body, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. Deze wijnen vormen een mooie aanvulling op de smaken van het gerecht.

Nutrition

Calories: 590kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 38g | Vet: 39g | Zout: 2.3mg | Sugar: 7g

Recept afdrukken
No ratings yet

Olijvenmuffins met paprika

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Cupcakes / Muffins, Tapas
Porties: 12 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 225 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 kleine rode paprika
  • 50 g groene olijven zonder pit en grof gehakt
  • chilipeper uit de molen
  • 1 ei
  • 4 el groene olijventapenade
  • 225 ml melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C voor.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Meng de olijven, ? van de paprika en naar smaak chilipeper erdoor.
  • Maak in het midden een kuiltje.
  • Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los.
  • Roer de tapenade en de melk erdoor.
  • Schenk het eimengsel in het kuiltje van bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag.
  • Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is. 3.
  • Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes en strooi de rest van de paprikablokjes erover.
  • Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  • Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mini ricotta cheesecakejes

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Kaas, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
Porties: 8 personen
calorieën: 255kcal

Ingrediënten

  • 6 volkoren biskwietjes
  • 50 g boter
  • mespunt kaneel
  • 1 citroen
  • 1 el maizena
  • 2 eieren
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 4 el lemon jelly marmelade
  • 250 gr ricotta
  • 125 ml crème fraîche
  • ½ mango

Instructies

  • In keukenmachine koekjes tot kruim malen.
  • (In magnetron) boter smelten.
  • Boter en kaneel door koekjeskruim mengen.
  • Muffinvorm bekleden met papieren cakevormpjes.
  • In elk vormpje 1 el koekkruim scheppen en met bolle kant van lepel aandrukken.
  • In koelkast ca. 15 minuten laten opstijven.
  • Intussen oven voorverwarmen op 175 ºC.
  • Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.
  • Halve citroen uitpersen.
  • Maizena oplossen in citroensap.
  • In kom eieren met suiker loskloppen.
  • Citroensap, geraspte schil en 2 el marmelade erdoor mengen.
  • Ricotta en crème fraîche toevoegen en tot glad mengsel roeren.
  • Muffinvorm uit koelkast halen.
  • Vormpjes tot de rand vullen met ricottamengsel.
  • Cakejes in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken.
  • Muffinvorm uit oven nemen en cakejes in vorm tot kamertemperatuur laten afkoelen.
  • Mango schillen en vruchtvlees in mooie stukjes snijden.
  • In steelpan rest van marmelade in 1 el water voorzichtig laten smelten.
  • Pan van vuur nemen.
  • Mango door marmelade scheppen en ca. 3 minuten laten afkoelen.
  • Mango over cakejes verdelen.

Nutrition

Calories: 255kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 6g | Vet: 16g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bananen-Honing Muffins met Walnoten

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Fruit
Dieët: Vegetarisch
Porties: 12 muffins
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 50 g plantaardige boter
  • 150 ml honing
  • 2 eieren
  • 150 ml plantaardige melk bijv. amandelmelk
  • 300 g zelfrijzend glutenvrij bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 6 walnoten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet de holtes van de muffinvorm in of bekleed ze met papieren cakevormpjes.
  • Pureer de bananen met een staafmixer of vork.
  • Smelt de plantaardige boter, bijvoorbeeld in de magnetron.
  • Roer de honing en gesmolten boter door de gepureerde bananen.
  • Klop de eieren los en meng ze met het bananenmengsel.
  • Voeg de plantaardige melk toe aan het bananenmengsel en roer goed door.
  • Zeef het glutenvrije bakmeel boven een kom en meng het met bakpoeder en gemalen kardemom.
  • Schep het bananenmengsel snel door het bakmeelmengsel met een vork of pollepel.
  • Een paar klontjes is geen bezwaar.
  • Verdeel het mengsel over de muffinholtes en bestrooi elke muffin met gehakte walnoten.
  • Bak de muffins in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten, of totdat ze goudbruin zijn en een satéprikker er schoon uitkomt als je erin prikt.
  • Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen, haal ze dan uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Notities

Wijnadvies: Deze zoete muffins passen goed bij een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti. De fruitige en licht bruisende eigenschappen van de wijn vullen de zoete smaken van de muffins perfect aan. Als je liever geen alcohol drinkt, kun je de muffins ook combineren met een kopje kamillethee voor een rustgevende ervaring.