Recept afdrukken
No ratings yet

Mini ricotta cheesecakejes

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Kaas, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
Porties: 8 personen
calorieën: 255kcal

Ingrediënten

  • 6 volkoren biskwietjes
  • 50 g boter
  • mespunt kaneel
  • 1 citroen
  • 1 el maizena
  • 2 eieren
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 4 el lemon jelly marmelade
  • 250 gr ricotta
  • 125 ml crème fraîche
  • ½ mango

Instructies

  • In keukenmachine koekjes tot kruim malen.
  • (In magnetron) boter smelten.
  • Boter en kaneel door koekjeskruim mengen.
  • Muffinvorm bekleden met papieren cakevormpjes.
  • In elk vormpje 1 el koekkruim scheppen en met bolle kant van lepel aandrukken.
  • In koelkast ca. 15 minuten laten opstijven.
  • Intussen oven voorverwarmen op 175 ºC.
  • Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.
  • Halve citroen uitpersen.
  • Maizena oplossen in citroensap.
  • In kom eieren met suiker loskloppen.
  • Citroensap, geraspte schil en 2 el marmelade erdoor mengen.
  • Ricotta en crème fraîche toevoegen en tot glad mengsel roeren.
  • Muffinvorm uit koelkast halen.
  • Vormpjes tot de rand vullen met ricottamengsel.
  • Cakejes in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken.
  • Muffinvorm uit oven nemen en cakejes in vorm tot kamertemperatuur laten afkoelen.
  • Mango schillen en vruchtvlees in mooie stukjes snijden.
  • In steelpan rest van marmelade in 1 el water voorzichtig laten smelten.
  • Pan van vuur nemen.
  • Mango door marmelade scheppen en ca. 3 minuten laten afkoelen.
  • Mango over cakejes verdelen.

Nutrition

Calories: 255kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 6g | Vet: 16g

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinterklaasmuffins

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Sinterklaas
Porties: 10
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 125 gram volkorenmeel
  • 125 gram bloem
  • 1 mespunt zout
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 ½ dl melk
  • 4 eetlepels gesmolten boter
  • 50 gram pure Knispers broodversierder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vermeng het volkorenmeel, de bloem, het zout, de suiker en de vanillesuiker.
  • Klop de eieren met de melk en de boter los.
  • Klop het eimengsel geleidelijk door het bloemmengsel, zodat een vrij
  • stevig beslag ontstaat.
  • Roer de knispers erdoor.
  • Zet steeds 2 cakevormpjes in elkaar op de bakplaat en verdeel het beslag
  • over deze 10 vormpjes.
  • Bak de muffins 15-20 minuten in het midden van de oven.
  • Lekker met geklopte crème fraîche.

Recept afdrukken
No ratings yet

Muffins 3

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Porties: 6
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 150 gram pure chocolade
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel cacao
  • 25 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 25 gram gesmolten boter
  • 4 eetlepels hazelnootpasta

Instructies

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Hak de chocolade fijn.
  • Vermeng het bakmeel, de cacao en de basterdsuiker, roer er het ei, de melk,
  • de boter en de hazelnootpasta door, schep de chocoladestukjes erdoor en schep het mengsel in de vormpjes.
  • Bak de muffins 20 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen en opstijven.