Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mini ricotta cheesecakejes
Allerhande 2002
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
magnetron
muffinvorm
Papieren cakevormpjes
Oven
Steelpan
Ingrediënten
▢
6
volkoren biskwietjes
▢
50
g
boter
▢
mespunt
kaneel
▢
1
citroen
▢
1
el
maizena
▢
2
eieren
▢
100
g
witte basterdsuiker
▢
4
el
lemon jelly marmelade
▢
250
gr
ricotta
▢
125
ml
crème fraîche
▢
½
mango
Instructies
In keukenmachine koekjes tot kruim malen.
(In magnetron) boter smelten.
Boter en kaneel door koekjeskruim mengen.
Muffinvorm bekleden met papieren cakevormpjes.
In elk vormpje 1 el koekkruim scheppen en met bolle kant van lepel aandrukken.
In koelkast ca. 15 minuten laten opstijven.
Intussen oven voorverwarmen op 175 ºC.
Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.
Halve citroen uitpersen.
Maizena oplossen in citroensap.
In kom eieren met suiker loskloppen.
Citroensap, geraspte schil en 2 el marmelade erdoor mengen.
Ricotta en crème fraîche toevoegen en tot glad mengsel roeren.
Muffinvorm uit koelkast halen.
Vormpjes tot de rand vullen met ricottamengsel.
Cakejes in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken.
Muffinvorm uit oven nemen en cakejes in vorm tot kamertemperatuur laten afkoelen.
Mango schillen en vruchtvlees in mooie stukjes snijden.
In steelpan rest van marmelade in 1 el water voorzichtig laten smelten.
Pan van vuur nemen.
Mango door marmelade scheppen en ca. 3 minuten laten afkoelen.
Mango over cakejes verdelen.
Voedingswaarden
Calories:
255
kcal
|
koolhydraten:
23
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
16
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch