Recept afdrukken
No ratings yet

Ovengebakken Sushi Cups

Recept categorieën: Hapjes, Sushi, Zalm
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 gram zalm
  • 250 gram sushirijst
  • 3 nori vellen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Voor de Saus:
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel sriracha saus

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Knip met een schone schaar de nori vellen in kwarten.
  • Leg ze voor je neer en beleg elk stuk nori met sushirijst.
  • Gebruik eventueel vochtige handen om het plakken te verminderen.
  • Plaats de nori met rijst in de muffinvorm.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de zalm in blokjes en marineer ze met sesamolie, sojasaus, honing, chilipoeder, uienpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.
  • Meng goed en verdeel de zalm over de rijst in de muffinvormpjes.
  • Bak gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Terwijl de sushi cups bakken, bereid je de toppings voor.
  • Schil en ontpit de avocado en snijd deze in dunne plakken.
  • Snijd de bosui schuin in ringen.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer goed door.
  • Haal de warme sushi cups uit de oven en garneer ze met plakjes avocado, bosui, zwart sesamzaad en de zelfgemaakte saus.

Notities

Serveer deze ovengebakken sushi cups als smakelijke hapjes op je volgende feestje of als verrassende snack voor het gezin.