Recept afdrukken
No ratings yet

Geitenkaasbuideltjes met Honing-roomsaus

Bereidingstijd28 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Kaas, Voorgerechten
Land van herkomst: Griekenland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 290kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 5 vellen filodeeg diepvries, ontdooid
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 zongedroogde tomaten fijngesneden
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Versgemalen zwarte peper
  • 63 ml zure room
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet de holtes van een muffinvorm in met olie.
  • Verkruimel de geitenkaas boven een kom en meng met de fijngesneden zongedroogde tomaten, ½ theelepel tijm en versgemalen zwarte peper.
  • Vouw voorzichtig de vellen filodeeg uit en halveer ze.
  • Leg een vel filodeeg in elke holte van de muffinvorm, zodat er rondom overhangend deeg is.
  • Schep wat van het geitenkaasmengsel in elke holte en pak het overhangende deeg samen, knijp het dicht en draai het voorzichtig zodat er een buideltje ontstaat.
  • Schuif de muffinvorm in het midden van de oven en bak de buideltjes in 10-12 minuten goudbruin en knapperig.
  • Laat de buideltjes iets afkoelen.
  • Meng de zure room met honing en de rest van de tijm.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de warme geitenkaasbuideltjes met de honing-roomsaus.

Notities

Wijnadvies:

De romige textuur van de geitenkaas en de zoete honing vragen om een witte wijn met een lichte zuurgraad en fruitige tonen. Probeer een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Riesling uit Duitsland voor een verfrissende combinatie.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 9g | Vet: 18g | Zout: 0.8mg | Sugar: 6g