Recept afdrukken
No ratings yet

Kaneel-Mueslimuffins met Winterwortel

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Brunch, Cupcakes / Muffins, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 12 muffins
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g muesli
  • 75 g suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 winterwortel geraspt
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 75 g boter

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet een muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes.
  • In een grote kom meng je het zelfrijzend bakmeel, muesli, suiker, kaneel en geraspte winterwortel.
  • Klop in een andere kom de eieren los met de melk.
  • Smelt de boter in een steelpan en roer deze vervolgens door het losgeklopte eimengsel.
  • Giet het eimengsel met boter bij het droge mengsel en roer alles goed door elkaar tot een beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.

Notities

Serveertip:

Geniet van deze heerlijke kaneel-mueslimuffins als een voedzaam ontbijt of als een gezonde snack tussendoor. Serveer ze met een schepje Griekse yoghurt en wat vers fruit voor een extra smaakvolle ervaring.

Recept afdrukken
No ratings yet

Oliebollen gemak

Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
Auteur: Koopmans

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Oliebollen gemak
  • 2 eieren
  • 300 ml water
  • zonnebloemolie om in te bakken

Instructies

  • Laat in een friteuse de olie heet worden tot circa 190°C.
  • Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 5 minuten) en dep ze droog

Bereid het beslag

  • Doe de oliebollenmix, rozijnen, 2 eieren em 300 ml koud water in een beslagkom (gebruik max. 2 pakken tegelijk)
  • Roer het geheel met een handgarde of mixer met deeghaken maximaal 1 minuut tot een beslag
  • Laat het beslag 2-3 minuten staan en begin met bakken als de olie de juiste temperatuur heeft

Bakken

  • Vorm met 2 eetlepels of met een oliebollen- of ijstang bolletjes beslag en laat deze in de hete olie glijden
  • Bak de oliebollen in 6-7 minuten gaar en rondom goudbruin.
  • Bak de oliebol niet te kort, anders is de binnenkant van de oliebol niet voldoende gaar.
  • Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie
  • Laat de oliebollen in een vergiet of op een keukenpapier uitlekken

Niersoufflé
Recept afdrukken
No ratings yet

Niersoufflé

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
calorieën: 350kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 kalfsnier met vet
  • 300 gram kalfsgehakt
  • 3 eieren eiwitten stijfgeklopt
  • 4 beschuiten gestampt
  • 1 citroen sap en rasp
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Hak de rauwe kalfsnier met het vet en het stukje filet fijn.
  • Klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
  • Meng de gehakte kalfsnier, kalfsgehakt, gestampte beschuiten, citroensap en -rasp, en de stijfgeklopte eiwitten in een grote kom.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een soufflévorm of ovenschaal goed in met boter en bestrooi met wat gestampte beschuit.
  • Doe het mengsel in de vorm en plaats deze in een au bain-marie pan of in een grote pan met kokend water, zodat het water tot halverwege de vorm komt.
  • Laat de niersoufflé een uur au bain-marie koken op middelhoog vuur.
  • Haal de vorm voorzichtig uit de pan en laat een paar minuten afkoelen voor het serveren.

Notities

  • Serveer de niersoufflé met een gele saus, bijvoorbeeld een champignon- of doperwtensaus.
  • Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Bourgogne past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g