Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Niersoufflé
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hakblok en hakmes
kom
Mixer of garde
Soufflévorm of ovenschaal
Au bain-marie pan of een grote pan met een kleinere pan die erin past
Boter om in te vetten
Ingrediënten
▢
1
kalfsnier met vet
▢
300
gram
kalfsgehakt
▢
3
eieren
eiwitten stijfgeklopt
▢
4
beschuiten
gestampt
▢
1
citroen
sap en rasp
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Hak de rauwe kalfsnier met het vet en het stukje filet fijn.
Klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
Meng de gehakte kalfsnier, kalfsgehakt, gestampte beschuiten, citroensap en -rasp, en de stijfgeklopte eiwitten in een grote kom.
Breng op smaak met peper en zout.
Vet een soufflévorm of ovenschaal goed in met boter en bestrooi met wat gestampte beschuit.
Doe het mengsel in de vorm en plaats deze in een au bain-marie pan of in een grote pan met kokend water, zodat het water tot halverwege de vorm komt.
Laat de niersoufflé een uur au bain-marie koken op middelhoog vuur.
Haal de vorm voorzichtig uit de pan en laat een paar minuten afkoelen voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de niersoufflé met een gele saus, bijvoorbeeld een champignon- of doperwtensaus.
Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Bourgogne past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland