Oliebollen met stoofperen en witte chocolade

Heerlijk varieren met glutenvrije oliebollen. Lekker met stoofpeer en witte chocolade!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
Porties: 12 stuks
calorieën:
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Oliebollen Glutenvrij
  • 200 ml handwarm water 38-40°C
  • 350 g stoofperen kant-en-klaar in blokjes
  • 200 g witte chocolade koemelkvrij
  • 50 g grofgehakte pistachenoten

Instructies

  • Doe de mix in een beslagkom.
  • Voeg het warme water toe.
  • Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in circa 1 minuut tot een glad beslag.
  • Roer de stoofperen-blokjes door het beslag.

Rijzen

  • Dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat circa 45-60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  • (het beslag moet ongeveer 2x zoveel worden) Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door!

Bakken

  • Laat in een frituur of friteuse de olie heet worden tot circa 190°C.
  • Vorm met een oliebollentang (ijstang) of met twee lepels bolletjes beslag.
  • Laat de bolletjes in de hete olie glijden.
  • Bak de oliebollen in circa 5 minuten rondom goudbruin.
  • Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.

Decoreren

  • Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie.
  • Dip de helft van de oliebollen in de chocolade en strooi wat grofgehakte pistachenoten erover

Oliebollen met stroopwafel

Twee glutenvrije lekkernijen komen samen: varieer versgebakken glutenvrije oliebollen met stukjes glutenvrije stroopwafel; allebei glutenvrij natuurlijk. Deze glutenvrije oliebollen met stroopwafel zijn heerlijk in combinatie met poedersuiker!
Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
calorieën:
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Oliebollen Glutenvrij
  • 275 ml handwarm 38-40°C water
  • 180 g glutenvrije stroopwafels in stukjes
  • poedersuiker
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Doe de mix in een beslagkom.
  • Voeg het warme water toe.
  • Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in circa 1 minuut tot een glad beslag.
  • Roer of spatel de stroopwafels door het beslag.

Rijzen

  • Dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat circa 45-60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  • (het beslag moet ongeveer 2x zoveel worden) Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door!

Bakken

  • Laat in een frituur of friteuse de olie heet worden tot circa 190°C.
  • Vorm met een oliebollentang (ijstang) of met twee lepels bolletjes beslag.
  • Laat de bolletjes in de hete olie glijden.
  • Bak de oliebollen in circa 5 minuten rondom goudbruin.
  • Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.

Serveren

  • Garneer met poedersuiker.

Oliebollen gemak

Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
calorieën:
Auteur: Koopmans

Equipment

  • Mixer of garde
  • ijsknijper, of 2 lepels
  • Vergiet, of keukenpapier
  • friteuse, (of diepe pan)

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Oliebollen gemak
  • 2 eieren
  • 300 ml water
  • zonnebloemolie om in te bakken

Instructies

  • Laat in een friteuse de olie heet worden tot circa 190°C.
  • Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 5 minuten) en dep ze droog

Bereid het beslag

  • Doe de oliebollenmix, rozijnen, 2 eieren em 300 ml koud water in een beslagkom (gebruik max. 2 pakken tegelijk)
  • Roer het geheel met een handgarde of mixer met deeghaken maximaal 1 minuut tot een beslag
  • Laat het beslag 2-3 minuten staan en begin met bakken als de olie de juiste temperatuur heeft

Bakken

  • Vorm met 2 eetlepels of met een oliebollen- of ijstang bolletjes beslag en laat deze in de hete olie glijden
  • Bak de oliebollen in 6-7 minuten gaar en rondom goudbruin.
  • Bak de oliebol niet te kort, anders is de binnenkant van de oliebol niet voldoende gaar.
  • Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie
  • Laat de oliebollen in een vergiet of op een keukenpapier uitlekken