Oliebollen met stoofperen en witte chocolade
Recept afdrukken
No ratings yet

Oliebollen met stoofperen en witte chocolade

Heerlijk varieren met glutenvrije oliebollen. Lekker met stoofpeer en witte chocolade!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
Porties: 12 stuks
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Oliebollen Glutenvrij
  • 200 ml handwarm water 38-40°C
  • 350 g stoofperen kant-en-klaar in blokjes
  • 200 g witte chocolade koemelkvrij
  • 50 g grofgehakte pistachenoten

Instructies

  • Doe de mix in een beslagkom.
  • Voeg het warme water toe.
  • Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in circa 1 minuut tot een glad beslag.
  • Roer de stoofperen-blokjes door het beslag.

Rijzen

  • Dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat circa 45-60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  • (het beslag moet ongeveer 2x zoveel worden) Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door!

Bakken

  • Laat in een frituur of friteuse de olie heet worden tot circa 190°C.
  • Vorm met een oliebollentang (ijstang) of met twee lepels bolletjes beslag.
  • Laat de bolletjes in de hete olie glijden.
  • Bak de oliebollen in circa 5 minuten rondom goudbruin.
  • Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.

Decoreren

  • Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie.
  • Dip de helft van de oliebollen in de chocolade en strooi wat grofgehakte pistachenoten erover