Recept afdrukken
No ratings yet

Oliebollen met stoofperen en witte chocolade

Heerlijk varieren met glutenvrije oliebollen. Lekker met stoofpeer en witte chocolade!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
porties: 12 stuks
Auteur: Koopmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de mix in een beslagkom.
  • Voeg het warme water toe.
  • Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in circa 1 minuut tot een glad beslag.
  • Roer de stoofperen-blokjes door het beslag.

Rijzen

  • Dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat circa 45-60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  • (het beslag moet ongeveer 2x zoveel worden) Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door!

Bakken

  • Laat in een frituur of friteuse de olie heet worden tot circa 190°C.
  • Vorm met een oliebollentang (ijstang) of met twee lepels bolletjes beslag.
  • Laat de bolletjes in de hete olie glijden.
  • Bak de oliebollen in circa 5 minuten rondom goudbruin.
  • Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.

Decoreren

  • Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie.
  • Dip de helft van de oliebollen in de chocolade en strooi wat grofgehakte pistachenoten erover