Oliebollen met stroopwafel

Twee glutenvrije lekkernijen komen samen: varieer versgebakken glutenvrije oliebollen met stukjes glutenvrije stroopwafel; allebei glutenvrij natuurlijk. Deze glutenvrije oliebollen met stroopwafel zijn heerlijk in combinatie met poedersuiker!
Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Oliebollen Glutenvrij
  • 275 ml handwarm 38-40°C water
  • 180 g glutenvrije stroopwafels in stukjes
  • poedersuiker
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Doe de mix in een beslagkom.
  • Voeg het warme water toe.
  • Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in circa 1 minuut tot een glad beslag.
  • Roer of spatel de stroopwafels door het beslag.

Rijzen

  • Dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat circa 45-60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  • (het beslag moet ongeveer 2x zoveel worden) Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door!

Bakken

  • Laat in een frituur of friteuse de olie heet worden tot circa 190°C.
  • Vorm met een oliebollentang (ijstang) of met twee lepels bolletjes beslag.
  • Laat de bolletjes in de hete olie glijden.
  • Bak de oliebollen in circa 5 minuten rondom goudbruin.
  • Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.

Serveren

  • Garneer met poedersuiker.