Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Anijs-Kwark met Verse Aardbeien

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 240kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 g volle kwark
  • 1 anijsblokje
  • 4 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 500 g aardbeien in plakjes

Instructies

  • Spoel de schone theedoek onder de kraan, wring hem uit en leg hem in een vergiet boven een kom.
  • Schenk de kwark in de theedoek en laat deze 30 minuten uitlekken.
  • Maal het anijsblokje en de suiker fijn in een vijzel, of leg ze in een plastic zakje en druk voorzichtig fijn met een deegroller.
  • Roer het anijs-suikermengsel door de uitgelekte kwark.
  • Pureer 200g aardbeien met een staafmixer of prak ze fijn met een vork.
  • Verdeel de aardbeienpuree over 4 kommen.
  • Schep de anijs-kwark in elke kom en garneer met de overgebleven plakjes aardbeien.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige anijs-kwark met verse aardbeien vraagt om een lichtzoete, fruitige wijn zoals een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 37g | Protein: 12g | Vet: 5g | Zout: 0.2mg | Sugar: 29g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bananen-Honing Muffins met Walnoten

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Fruit
Dieët: Vegetarisch
Porties: 12 muffins
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 50 g plantaardige boter
  • 150 ml honing
  • 2 eieren
  • 150 ml plantaardige melk bijv. amandelmelk
  • 300 g zelfrijzend glutenvrij bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 6 walnoten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet de holtes van de muffinvorm in of bekleed ze met papieren cakevormpjes.
  • Pureer de bananen met een staafmixer of vork.
  • Smelt de plantaardige boter, bijvoorbeeld in de magnetron.
  • Roer de honing en gesmolten boter door de gepureerde bananen.
  • Klop de eieren los en meng ze met het bananenmengsel.
  • Voeg de plantaardige melk toe aan het bananenmengsel en roer goed door.
  • Zeef het glutenvrije bakmeel boven een kom en meng het met bakpoeder en gemalen kardemom.
  • Schep het bananenmengsel snel door het bakmeelmengsel met een vork of pollepel.
  • Een paar klontjes is geen bezwaar.
  • Verdeel het mengsel over de muffinholtes en bestrooi elke muffin met gehakte walnoten.
  • Bak de muffins in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten, of totdat ze goudbruin zijn en een satéprikker er schoon uitkomt als je erin prikt.
  • Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen, haal ze dan uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Notities

Wijnadvies: Deze zoete muffins passen goed bij een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti. De fruitige en licht bruisende eigenschappen van de wijn vullen de zoete smaken van de muffins perfect aan. Als je liever geen alcohol drinkt, kun je de muffins ook combineren met een kopje kamillethee voor een rustgevende ervaring.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sint-jakobsschelpen met Romige Avocadomousse

Bereidingstijd13 minuten
Recept categorieën: Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Mexico
Porties: 4
calorieën: 230kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado in blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel zure room
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 gedroogd chilipepertje verkruimeld
  • 300 g sint-jakobsschelpen diepvries

Instructies

  • Pureer de helft van de avocado met zure room, 2 eetlepels olijfolie en de helft van de verkruimelde chilipeper met een staafmixer tot een gladde mousse.
  • Breng op smaak met zout.
  • Verhit een grillpan.
  • Dep de sint-jakobsschelpen goed droog, bestrijk ze dun met olie en grill ze in 1-2 minuten aan elke kant in de grillpan, tot ze gaar zijn.
  • Keer halverwege.
  • Verdeel de avocadomousse over vier cocktailglazen.
  • Leg de resterende avocadoblokjes en sint-jakobsschelpen er bovenop.
  • Bestrooi het gerecht met de overgebleven verkruimelde chilipeper.
  • Serveer direct, eventueel met geroosterd brood.

Notities

Wijnadvies:

Deze Sint-jakobsschelpen met Romige Avocadomousse passen goed bij een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 10g | Vet: 18g | Zout: 0.5mg | Sugar: 1g