Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Anijs-Kwark met Verse Aardbeien
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
kom
theedoek
Vijzel (of plastic zakje en deegroller)
Staafmixer (of vork)
4 kommen
Ingrediënten
▢
500
g
volle kwark
▢
1
anijsblokje
▢
4
eetlepels
fijne kristalsuiker
▢
500
g
aardbeien
in plakjes
Instructies
Spoel de schone theedoek onder de kraan, wring hem uit en leg hem in een vergiet boven een kom.
Schenk de kwark in de theedoek en laat deze 30 minuten uitlekken.
Maal het anijsblokje en de suiker fijn in een vijzel, of leg ze in een plastic zakje en druk voorzichtig fijn met een deegroller.
Roer het anijs-suikermengsel door de uitgelekte kwark.
Pureer 200g aardbeien met een staafmixer of prak ze fijn met een vork.
Verdeel de aardbeienpuree over 4 kommen.
Schep de anijs-kwark in elke kom en garneer met de overgebleven plakjes aardbeien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige anijs-kwark met verse aardbeien vraagt om een lichtzoete, fruitige wijn zoals een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories:
240
kcal
|
koolhydraten:
37
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
29
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm