Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Anijs-Kwark met Verse Aardbeien

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 240kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 g volle kwark
  • 1 anijsblokje
  • 4 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 500 g aardbeien in plakjes

Instructies

  • Spoel de schone theedoek onder de kraan, wring hem uit en leg hem in een vergiet boven een kom.
  • Schenk de kwark in de theedoek en laat deze 30 minuten uitlekken.
  • Maal het anijsblokje en de suiker fijn in een vijzel, of leg ze in een plastic zakje en druk voorzichtig fijn met een deegroller.
  • Roer het anijs-suikermengsel door de uitgelekte kwark.
  • Pureer 200g aardbeien met een staafmixer of prak ze fijn met een vork.
  • Verdeel de aardbeienpuree over 4 kommen.
  • Schep de anijs-kwark in elke kom en garneer met de overgebleven plakjes aardbeien.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige anijs-kwark met verse aardbeien vraagt om een lichtzoete, fruitige wijn zoals een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 37g | Protein: 12g | Vet: 5g | Zout: 0.2mg | Sugar: 29g

Recept afdrukken
No ratings yet

Griekse varkensreepjes met rijst

Recept categorieën: Rijst, Varkensvlees
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • versgemalen peper
  • 1 zak Roerbakgroenten champignon
  • 1 eetlepel(s) Knoflooksaus
  • 100 g Snelkookrijst zout
  • 100 g Varkensreepjes naturel
  • 1 eetlepel(s) Olijfolie Traditioneel

Instructies

  • Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit in een hapjespan de olie en bak de varkensreepjes bruin aan.
  • Schep de groenten erdoor en bak met het vlees knapperig gaar.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Schep de rijst met de varkensreepjes in 4 kommen en garneer met de knoflooksaus.