Kersencupcakes met kruimels
Recept afdrukken
No ratings yet

Kersencupcakes met kruimels

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 150 gram Suiker
  • 1 Mespuntje zout
  • Vanille extract
  • 2 Eieren op kamertemperatuur
  • 190 gram Bloem
  • ½ tl Bakpoeder
  • ¼ tl Natrium bicarbonaat
  • 1 pot kersen
  • suiker naar smaak
  • aardappelzetmeel
  • Kruimels overschot puddingvlaai

Eventueel

  • wat melk op kamertemperatuur

Instructies

  • Neem een gedeelte van het kersensap en meng dit met wat aardappelzetmeel.
  • De rest van het sap breng je samen met de kersen aan de kook.
  • Voeg het sapje toe en laat even indikken.
  • Schenk over in een andere kom om af te koelen.
  • Meng de suiker met de zachte boter tot een witte cremmige massa.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en de natrium bicarbonaat en zeef dit onder het beslag.
  • Voeg nog wat melk toe als het beslag te stevig is.
  • Neem het bakblik erbij en vul met papiertjes.
  • Neem nu een koffielepel en leg 1 kleine koffielepel beslag in de vormpjes.
  • Leg hierop een 3 tal kersen.
  • Leg nu weer een kleine koffielepel beslag erop.
  • LET OP !! Beter te weinig beslag in de vormpjes dan teveel want ze rijzen tijdens het bakken !
  • Strooi nu de kruimels erover en laat in het midden nog een druppel kersensap vallen.
  • Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 165°C (hetelucht) in ca 25 à 30 minuten gaar.
  • Doe altijd de prikkertest.
  • Laat de cupcakes na het bakken afkoelen in de vorm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige bakjes met Hollandse garnalen

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 5 vellen diepvries filodeeg 1/2 pak à 225 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml slagroom
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • zout
  • 1 volle eetlepel mayonaise
  • 50 g waterkers

Instructies

  • Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk de stukken dun met olijfolie.
  • Maak 4 stapeltjes van elk 5 stukken deeg op elkaar.
  • Vet 4 holtes van een muffinvorm (doorsnede ca. 7 cm) of 4 soufflébakjes in en leg op elke holte of bakje een stapeltje deeg.
  • Duw het deeg naar beneden zodat bakjes ontstaan.
  • Bak de deegbakjes in de oven in ca. 8-10 minuten knapperig bruin.
  • Meng in een kom de slagroom met kerriepoeder, een snufje zout en mayonaise en klop de room stijf. Wip de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op vier borden.
  • Haal de steeltjes van de waterkers en verdeel ze over de bakjes.
  • Schep de garnalen een flinke lepel van de kerrieroom erop.

Notities

Wijntip:
Bij dit knapperige gerechtje past een crispy, kruidige wijn als een Pinot Gris d'Alsace.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wortel Muffins met Pecannoten

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Dessert, Gebak
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
calorieën: 350kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 100 g pecannoten
  • 100 g vloeibare honing
  • 150 g boter
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 3 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • mespunt bakpoeder
  • 150 g wortel fijngeraspt
  • 250 g poedersuiker
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel citroensap
  • 7 eetlepels sinaasappellimonadesiroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rooster de pecannoten kort in een droge koekenpan.
  • Smelt de honing enkele seconden in de magnetron.
  • Meng in een keukenmachine of met een mixer de boter, honing, gemalen koriander en een mespunt zout.
  • Voeg de eieren één voor één toe.
  • Voeg het gezeefde zelfrijzend bakmeel met bakpoeder in gedeelten toe en laat de keukenmachine of mixer draaien tot het mengsel glad is.
  • Spatel de geraspte wortel en de geroosterde pecannoten (12 pecannoten apart houden) door het mengsel en meng kort met de pulseknop of omscheppen.
  • Verdeel het beslag over 12 met papieren bakjes beklede holtes van een muffinvorm en bak de wortelmuffins in de oven in ca.
  • 20 minuten gaar.
  • Haal de muffins uit de oven, til ze uit de muffinvorm en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Snijd indien nodig de bolle bovenkant van de muffins eraf.
  • Druk op het midden van elk muffin een pecannoot.
  • Maak in een kom een kuiltje in de poedersuiker en kurkuma en schenk hier het citroensap en sinaasappelsiroop in.
  • Meng het vocht met een lepel door de poedersuiker tot een gladde massa, voeg indien nodig extra druppels vocht toe.
  • Verdeel het sinaasappelglazuur over de wortelmuffins.

Notities

Wijnadvies:

Deze wortel muffins met pecannoten gaan goed samen met een kopje koffie of thee, maar als je toch wijn wilt serveren, probeer dan een zoete witte wijn zoals een Moscato.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2mg | Sugar: 25g

Recept afdrukken
No ratings yet

Amerikaanse pecannotenmuffins

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Land van herkomst: America
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 200 gram pecannoten
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 200 cl melk
  • 6 el plantaardige olie
  • 5 el Maple syrup of appelstroop

Instructies

  • De oven voorverwarmen op 200 graden, de muffinvorm invetten.
  • Houdt 20 pecannoten achter en hak de rest van de pecannoten fijn.
  • Meng in een kom het zelfrijzen bakmeel,de suiker,en de fijngehakte pecannoten door elkaar.
  • Roer de eieren ,melk,olie en de stroop erdoor.
  • Schep het muffinbeslag in de muffinvorm en leg er een pecannoot op.
  • Bak de muffins in de oven in ongeveer. 20 minuten gaar.

Notities

In plaats van pecan noten kan je b.v. -Hazelnoten -amandelen
-chocolade -chocolade+noten of iets anders erdoorheen doen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mini Quiches met katenspek en rozijntjes

Ook lekker voor kinderen
Recept categorieën: Hartige taart, Varkensvlees, Vlees
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg niet ontdooien en in 4 gedeeld
  • 100 gram katenspek in reepjes
  • 1 eetlepel(s) rozijnen
  • 2 eetlepel(s) geraspte kaas
  • 1 ei
  • scheutje room
  • 1 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Vet een kleine muffinvorm in met de olijfolie verdeel de kleine lapjes deeg er overheen.
  • Klop het ei los met de room.
  • Vul alle vakjes met de spekreepjes en wat rozijntjes.
  • Doe er wat geraspte kaas over en verdeel het roommengsel er overheen.
  • Bak de quiches 10-15 minuten in de oven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelroosjes met rozemarijn

(kan ook met courgette)
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappels
  • 30 gram boter gesmolten + om in te vetten
  • Snuf zeezout
  • Snuf zwarte peper
  • Snuf gedroogde rozemarijn

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Vet de muffinvorm in met boter.
  • Was de aardappels maar laat de schil er om.
  • Snijd de aardappels in hele dunne plakjes met een mandoline.
  • Doe de aardappelplakjes in een kom en voeg de boter toe en schep om zodat alle aardappeltjes goed bedekt zijn.
  • Neem een stuk of 12 tot 15 aardappelschijfjes en leg deze over de helft op elkaar in een lange rij.
  • Bestrooi met een beetje peper, zout en rozemarijn.
  • Begin aan de zijde van het onderste plakje aardappel en rol voorzichtig op.
  • Houd alles goed bij elkaar met je vingers.
  • Doe de aardappelroosjes in de muffinvormpjes.
  • Bak ze ongeveer 35 minuten in de oven.
  • Laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Appel-Rozijnen Muffins

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Fruit, Zuidvruchten
Porties: 12 Stuks
calorieën: 235kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 225 g bloem gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 50 g rozijnen
  • 2 appels in heel kleine stukjes
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 75 g boter gesmolten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een kom de gezeefde bloem met het bakpoeder, de suiker, het gemberpoeder en een snufje zout.
  • Voeg de rozijnen en 3/4 van de stukjes appel toe aan het bloemmengsel en maak een kuiltje in het midden.
  • Klop in een andere kom het ei los met een vork.
  • Voeg de melk, citroensap en gesmolten boter toe aan het losgeklopte ei en meng goed.
  • Giet het melkmengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag.
  • Stop met roeren zodra alle bloem is opgenomen.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en strooi de resterende stukjes appel erover.
  • Plaats de muffinvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal de muffins uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Notities

U kunt de muffins 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze afgedekt in een luchtdichte trommel.
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Moscato d'Asti, past goed bij deze zoete appel-rozijnen muffins. De verfrissende smaken van de wijn zullen het gebak mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 235kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 4g | Vet: 7g | Zout: 0.3mg | Sugar: 18g

Appelroosjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Appelroosjes met Vanillesmaak

Serveer de appelroosjes warm als heerlijk dessert of bij de thee.
Voorbereidingstijd17 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
Porties: 6
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • ½ vanillestokje merg eruit geschraapt
  • 1 eetlepel water
  • 2 appels
  • Citroensap
  • Poedersuiker optioneel
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230°C (heteluchtoven 210°C) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes.
  • Week de plakjes appel in warm water met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 6 gelijke delen.
  • Verwarm in een steelpan de abrikozenjam met 1 eetlepel water en het vanillemerg tot een glad mengsel.
  • Bestrijk de bladerdeegstroken met dit mengsel.
  • Meng de suiker en kaneel en strooi dit over de beklede bladerdeegstroken.
  • Leg de uitgelekte appelplakjes dakpansgewijs op het bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg losjes op zodat de appel op zijn plek blijft zitten.
  • Druk aan het einde het bladerdeeg een beetje aan zodat het roosje niet meer terug kan rollen.
  • Plaats de roosjes in een ingevette en met bakpapier beklede muffinvorm.
  • Bak gedurende 30-40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Als de randen van de appel te snel verkleuren, bedek de roosjes dan met aluminiumfolie.
  • Haal de roosjes uit de oven en bestrijk ze met de warme abrikozenjam uit de pan.
  • Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Chocoladecakejes uit de stoomoven met kokosijs
Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade Vulkanen met Tropische Twist

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 520kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 75 gram pure chocolade
  • 100 ml plantaardige olie
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje merg ervan
  • 2 eieren
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • Neutrale olie om in te vetten
  • Palmsuiker 1 eetlepel los
  • ¼ ananas geschild en kern verwijderd
  • Astina cress en jasmijnbloemen voor garnering
  • IJs kokossmaak
  • Malibu of Mekhong whisky

Instructies

  • Breek de chocolade in stukjes boven de stoomovenpan en dek de pan af met huishoudfolie.
  • Plaats de pan in de stoomoven en stoom gedurende 10 minuten op 80°C, of gebruik het automatische programma 'Chocolade Smelten'.
  • Meng ondertussen de kristalsuiker met het merg van het vanillestokje, de olie en de eieren tot de suiker is opgelost.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel en de gesmolten chocolade toe, meng alles goed.
  • Vet de muffinvorm in met neutrale olie en bekleed met huishoudfolie om de cakejes later gemakkelijk uit de vorm te kunnen halen.
  • Vul de muffinvorm met het beslag en plaats deze in de stoomoven.
  • Stoom de cakejes gedurende 22-25 minuten op 100°C.
  • Laat de cakejes in de vorm afkoelen en haal ze er voorzichtig uit door aan de folie te trekken.
  • Snijd de ananas in blokjes van 1 x 1 cm.
  • Verhit een koekenpan op het fornuis en bak de ananas kort in wat olie.
  • Voeg de palmsuiker toe en laat het karamelliseren.
  • Voeg een scheut Malibu of Mekhong whisky toe en laat het gerecht koken tot de suiker is opgelost en de saus de dikte van stroop heeft.
  • Breek de chocoladecakejes in stukjes en schik ze speels op het bord.
  • Leg de ananasblokjes ertussen.
  • Serveer met bolletjes kokosijs en garneer met cress en jasmijnbloemen.

Notities

Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d'Asti past goed bij dit zoete en exotische gerecht.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 53g | Protein: 7g | Vet: 32g | Zout: 0.2mg | Sugar: 40g

Mini-taco bites met filodeeg
Recept afdrukken
No ratings yet

Mini-taco bites met filodeeg van Miele

Geniet van deze heerlijke mini taco bites als voorgerecht of bijgerecht bij je volgende feestje!
Bereidingstijd30 minuten
Porties: 8
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt naar keuze
  • 1 pakje filodeeg
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 blik zwarte bonen uitgelekt
  • ¼ chilipeper fijngehakt
  • 1 avocado
  • 125 ml crème fraîche
  • 8 cherrytomaatjes
  • Verse koriander fijngehakt
  • Olijfolie om in te vetten
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
  • Smeer de vellen filodeeg licht in met olijfolie en vouw ze dubbel.
  • Plaats elk dubbelgevouwen vel in een ingevette muffinvorm en bak ze in de voorverwarmde oven tot ze knapperig en droog zijn.
  • Rul het gehakt in een pan en voeg de paprikapoeder toe.
  • Voeg dan de fijngesnipperde rode ui en knoflook toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de uitgelekte zwarte bonen en fijngehakte chilipeper toe aan het gehaktmengsel.
  • Verwarm het geheel goed door.
  • Snijd de avocado in kleine blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
  • Vul elk filodeegbakje met een lepel van het gehaktmengsel.
  • Garneer met een lepel crème fraîche, stukjes avocado en halve cherrytomaatjes.
  • Bestrooi de mini taco bites met verse koriander en serveer ze direct.