Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelroosjes met rozemarijn
(kan ook met courgette)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mandoline
of
Kaasschaaf
muffinvorm
Ingrediënten
▢
4
middelgrote aardappels
▢
30
gram
boter
gesmolten + om in te vetten
▢
Snuf
zeezout
▢
Snuf
zwarte peper
▢
Snuf
gedroogde rozemarijn
Instructies
Verwarm de oven op 200 graden.
Vet de muffinvorm in met boter.
Was de aardappels maar laat de schil er om.
Snijd de aardappels in hele dunne plakjes met een mandoline.
Doe de aardappelplakjes in een kom en voeg de boter toe en schep om zodat alle aardappeltjes goed bedekt zijn.
Neem een stuk of 12 tot 15 aardappelschijfjes en leg deze over de helft op elkaar in een lange rij.
Bestrooi met een beetje peper, zout en rozemarijn.
Begin aan de zijde van het onderste plakje aardappel en rol voorzichtig op.
Houd alles goed bij elkaar met je vingers.
Doe de aardappelroosjes in de muffinvormpjes.
Bak ze ongeveer 35 minuten in de oven.
Laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch