Aardappelroosjes met rozemarijn

(kan ook met courgette)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappels
  • 30 gram boter gesmolten + om in te vetten
  • Snuf zeezout
  • Snuf zwarte peper
  • Snuf gedroogde rozemarijn

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Vet de muffinvorm in met boter.
  • Was de aardappels maar laat de schil er om.
  • Snijd de aardappels in hele dunne plakjes met een mandoline.
  • Doe de aardappelplakjes in een kom en voeg de boter toe en schep om zodat alle aardappeltjes goed bedekt zijn.
  • Neem een stuk of 12 tot 15 aardappelschijfjes en leg deze over de helft op elkaar in een lange rij.
  • Bestrooi met een beetje peper, zout en rozemarijn.
  • Begin aan de zijde van het onderste plakje aardappel en rol voorzichtig op.
  • Houd alles goed bij elkaar met je vingers.
  • Doe de aardappelroosjes in de muffinvormpjes.
  • Bak ze ongeveer 35 minuten in de oven.
  • Laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch