Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Kersencupcakes met kruimels
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Zeef
kom
muffinvorm
Papieren muffin vormpjes
Oven
Ingrediënten
▢
150
gram
boter
▢
150
gram
Suiker
▢
1
Mespuntje
zout
▢
Vanille extract
▢
2
Eieren
op kamertemperatuur
▢
190
gram
Bloem
▢
½
tl
Bakpoeder
▢
¼
tl
Natrium bicarbonaat
▢
1
pot
kersen
▢
suiker
naar smaak
▢
aardappelzetmeel
▢
Kruimels overschot puddingvlaai
Eventueel
▢
wat
melk
op kamertemperatuur
Instructies
Neem een gedeelte van het kersensap en meng dit met wat aardappelzetmeel.
De rest van het sap breng je samen met de kersen aan de kook.
Voeg het sapje toe en laat even indikken.
Schenk over in een andere kom om af te koelen.
Meng de suiker met de zachte boter tot een witte cremmige massa.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Meng de bloem met het bakpoeder en de natrium bicarbonaat en zeef dit onder het beslag.
Voeg nog wat melk toe als het beslag te stevig is.
Neem het bakblik erbij en vul met papiertjes.
Neem nu een koffielepel en leg 1 kleine koffielepel beslag in de vormpjes.
Leg hierop een 3 tal kersen.
Leg nu weer een kleine koffielepel beslag erop.
LET OP !! Beter te weinig beslag in de vormpjes dan teveel want ze rijzen tijdens het bakken !
Strooi nu de kruimels erover en laat in het midden nog een druppel kersensap vallen.
Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 165°C (hetelucht) in ca 25 à 30 minuten gaar.
Doe altijd de prikkertest.
Laat de cupcakes na het bakken afkoelen in de vorm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins