Kersencupcakes met kruimels

Kersencupcakes met kruimels

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 150 gram Suiker
  • 1 Mespuntje zout
  • Vanille extract
  • 2 Eieren op kamertemperatuur
  • 190 gram Bloem
  • ½ tl Bakpoeder
  • ¼ tl Natrium bicarbonaat
  • 1 pot kersen
  • suiker naar smaak
  • aardappelzetmeel
  • Kruimels overschot puddingvlaai

Eventueel

  • wat melk op kamertemperatuur

Instructies

  • Neem een gedeelte van het kersensap en meng dit met wat aardappelzetmeel.
  • De rest van het sap breng je samen met de kersen aan de kook.
  • Voeg het sapje toe en laat even indikken.
  • Schenk over in een andere kom om af te koelen.
  • Meng de suiker met de zachte boter tot een witte cremmige massa.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en de natrium bicarbonaat en zeef dit onder het beslag.
  • Voeg nog wat melk toe als het beslag te stevig is.
  • Neem het bakblik erbij en vul met papiertjes.
  • Neem nu een koffielepel en leg 1 kleine koffielepel beslag in de vormpjes.
  • Leg hierop een 3 tal kersen.
  • Leg nu weer een kleine koffielepel beslag erop.
  • LET OP !! Beter te weinig beslag in de vormpjes dan teveel want ze rijzen tijdens het bakken !
  • Strooi nu de kruimels erover en laat in het midden nog een druppel kersensap vallen.
  • Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 165°C (hetelucht) in ca 25 à 30 minuten gaar.
  • Doe altijd de prikkertest.
  • Laat de cupcakes na het bakken afkoelen in de vorm.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cupcakes / Muffins