Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 150 gram Suiker
- 1 Mespuntje zout
- Vanille extract
- 2 Eieren op kamertemperatuur
- 190 gram Bloem
- ½ tl Bakpoeder
- ¼ tl Natrium bicarbonaat
- 1 pot kersen
- suiker naar smaak
- aardappelzetmeel
- Kruimels overschot puddingvlaai
Eventueel
- wat melk op kamertemperatuur
Instructies
- Neem een gedeelte van het kersensap en meng dit met wat aardappelzetmeel.
- De rest van het sap breng je samen met de kersen aan de kook.
- Voeg het sapje toe en laat even indikken.
- Schenk over in een andere kom om af te koelen.
- Meng de suiker met de zachte boter tot een witte cremmige massa.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
- Meng de bloem met het bakpoeder en de natrium bicarbonaat en zeef dit onder het beslag.
- Voeg nog wat melk toe als het beslag te stevig is.
- Neem het bakblik erbij en vul met papiertjes.
- Neem nu een koffielepel en leg 1 kleine koffielepel beslag in de vormpjes.
- Leg hierop een 3 tal kersen.
- Leg nu weer een kleine koffielepel beslag erop.
- LET OP !! Beter te weinig beslag in de vormpjes dan teveel want ze rijzen tijdens het bakken !
- Strooi nu de kruimels erover en laat in het midden nog een druppel kersensap vallen.
- Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 165°C (hetelucht) in ca 25 à 30 minuten gaar.
- Doe altijd de prikkertest.
- Laat de cupcakes na het bakken afkoelen in de vorm.