Bestrijk de timbaaltjes met boter om te voorkomen dat de cakejes blijven kleven.
Meng in een kom de yoghurt met eieren, suiker en vanillesuiker.
Voeg vervolgens het bakpoeder, maïzena, gember en bloem toe en spatel alles goed door elkaar.
Schenk een klein beetje ahornsiroop in elk timbaaltje en leg daarbovenop een laagje in stukjes gesneden pruimen of kwetsen.
Giet het beslag over de pruimen en dek de timbaaltjes af met huishoudfolie.
Plaats de timbaaltjes in een stoomovenpan met gaatjes en zet deze in de stoomoven.
Functie: Stomen
Temperatuur: 100 °C
Duur: 35 minuten
Laat de cakejes afkoelen tot ze lauw zijn voordat je ze uit de timbaaltjes stort.
Serveer de pruimencakejes op dessertbordjes, eventueel met een lepel crème fraîche en een compote van blauwe pruimen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een extra feestelijke toets kun je deze pruimencakejes serveren met een bolletje vanille-ijs en een scheutje ahornsiroop.Als wijnadvies, probeer een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti voor een heerlijke combinatie met dit zoete nagerecht.