Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Culinaire Garnalen-burger
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
verse gamba’s
zonder schil en darmkanaal
▢
1
ei
▢
Viskruiden
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
4
verse
krokante broodjes
▢
1
ui
in ringetjes gesneden
▢
1
klein
zakje gemengde sla
▢
1
komkommer
geschild
▢
Enkele
takjes munt
▢
100
ml
yoghurt
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Doe de gamba’s, het ei, de viskruiden en de geperste knoflook in een keukenmachine en maal tot een gehaktachtige textuur.
Vorm vier gelijke burgers van het mengsel en bewaar ze in de koelkast tot gebruik.
Bak de ui ringetjes in olie tot ze krokant en goudbruin zijn.
Maak met een kaasschaaf lange slierten van de komkommer.
Hak wat muntblaadjes fijn en meng ze door de yoghurt.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de broodjes doormidden en besmeer ze met een dun laagje van de yoghurt.
Leg er wat komkommerslierten op.
Bak de garnalenburgers in olie op middelhoog vuur gedurende ongeveer vijf minuten aan elke kant.
Verdeel wat sla over de broodjes, leg de garnalenburgers erop en voeg nog een laagje yoghurt, sla en de krokant gebakken uienringen toe.
Garneer met de munttopjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Vis
/
Vlees
Land van herkomst
Duitsland