Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmbrood met Kruidenmayonaise
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
zalmfilet
▢
1½
dl
mayonaise
▢
¼
liter
water
▢
1
takje
tijm
▢
½
liter
witte wijn
▢
2
uien
▢
1
laurierblad
▢
8
groene olijven
▢
1
blikje
paprika
gebruik vers of geroosterde paprika voor een betere smaak
Instructies
Schil de uien en snijd ze in ringen.
Giet de witte wijn en water in een pan en voeg de uien, tijm, laurierblad, zout en peper toe.
Laat 20 minuten koken.
Pocheer de zalmfilets 10 minuten in de bouillon.
Laat de gepocheerde zalm afkoelen in de bouillon.
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten.
Laat ze afkoelen en pel ze.
Meng de mayonaise met tomatenketchup tot het een mooie roze kleur heeft.
Verwijder de pitten uit de olijven.
Laat de paprika's uitlekken en snijd ze in kleine blokjes.
Maal de afgekoelde zalmfilets fijn in een mixer.
Voeg de gekookte rijst, olijven, paprikablokjes, in blokjes gesneden eieren en de roze kruidenmayonaise toe aan de gemalen zalm.
Breng op smaak met zout en peper.
Neem een cakevorm en maak deze van binnen vochtig.
Schep het zalmmengsel in de cakevorm en laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Leg wat blaadjes sla op een serveerschaal en stort het zalmbrood erop.
Serveer het in plakjes gesneden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij
/
Zout arm