Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoen-Linzen Curry
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
pompoen
in blokjes
▢
3
tomaten
in blokjes
▢
1
ui
grof gesneden
▢
2-4
eetlepels
currypasta
▢
1
aubergine
in blokjes
▢
200
gram
groene linzen
▢
600
ml
groentebouillon
▢
1
blik
kikkererwten
▢
Verse
koriander
voor garnering
Instructies
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui.
Voeg de currypasta toe en bak even mee.
Voeg de aubergine toe, gevolgd door de pompoen en tomaat.
Voeg vervolgens de groene linzen en groentebouillon toe.
Laat alles zachtjes sudderen op het fornuis of plaats de pan in een stoomoven op 100 °C gedurende 20 minuten.
Voeg de kikkererwten toe en verwarm het gerecht door.
Bestrooi met verse koriander en serveer de curry warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Viognier past goed bij de kruidige smaken van deze curry.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Suikervrij
/
Vegetarisch