300gramgemengde paddenstoelenschoongemaakt en gesneden
4hertenbiefstukjes
80gramboter
Peper en zout naar smaak
Instructies
Doe alle kruiden en groenten samen met de rode wijn en runderfond in een pan en laat inkoken tot ongeveer 2/3 van de vloeistof is overgebleven.
Schenk de saus door een zeef terug in een pan.
Voeg de slagroom toe en laat even borrelen.
Voeg al kloppend beetje bij beetje de koude boterblokjes toe, tot de saus mooi glanzend is.
Verhit 80 gram boter in een koekenpan en bak hierin de hertenbiefstukjes naar gewenste gaarheid.
Haal ze uit de pan, bestrooi met peper en zout en houd warm.
Bak in het braadvocht van de biefstukjes de gemengde paddenstoelen.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de hertenbiefstukjes op verwarmde borden, schep er de rode wijnsaus en de gebakken paddenstoelen overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke gerecht met bijgerechten zoals stoofpeertjes, rode kool, aardappelpuree of broccoli.Wijnadvies:Deze maaltijd vraagt om een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. Hun rijke smaken complementeren perfect de intensiteit van de hertenbiefstuk en de romige saus.