Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode Curry Kip met Verse Mango
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
kippendijen
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
Sap van 2 limoenen
▢
2
sjalotjes
fijngesnipperd
▢
2
eetlepels
rode currypasta
▢
2
stengels
citroengras
sereh, gekneusd
▢
1
verse
rijpe mango
in blokjes gesneden
▢
1
blikje
kokosmelk
▢
3
eetlepels
nam pla vissaus
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
▢
1
bosje
koriander
grof gehakt
▢
1
rode chilipeper
in dunne ringetjes gesneden
▢
3
cm
laos
in dunne plakjes gesneden
▢
150
ml
zoutarme kippenfond
▢
2
eetlepels
palmsuiker
Instructies
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan en bak de kippendijen goudbruin en gaar.
Leg ze vervolgens op keukenpapier om uit te lekken.
Fruit de sjalotjes en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
Voeg de rode currypasta toe en bak deze kort mee tot de aroma's vrijkomen.
Giet een deel van de kokosmelk in de pan en laat het vocht inkoken tot er kleine 'olie-oogjes' ontstaan.
Herhaal dit met de rest van de kokosmelk.
Voeg de gekneusde citroengras, plakjes laos, limoenblaadjes, palmsuiker en vissaus toe aan de saus.
Proef en voeg indien nodig meer palmsuiker of vissaus toe naar smaak.
Leg de gebakken kippendijen terug in de pan, voeg de kippenfond toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen op een laag vuur.
Verwijder vlak voor het serveren de citroengras en roer de blokjes mango door de curry.
Serveren:
Serveer de rode curry kip met verse mango met gekookte rijst en garneer het gerecht met gehakte koriander en dunne ringetjes rode chilipeper.
Enjoy!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Thailand
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij