Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebraden Rundersukade met Vijgen en Pompoenrisotto
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gram
rundersukade
▢
Bloem
▢
100
gram
boter
▢
50
ml
zonnebloemolie
▢
50
gram
winterwortel
in blokjes gesneden
▢
50
gram
knolselderij
in blokjes gesneden
▢
50
gram
bleekselderij
in blokjes gesneden
▢
50
gram
ui
fijngehakt
▢
100
gram
gedroogde vijgen
in plakjes gesneden
▢
½
steranijs
▢
5
gram
komijn
▢
1
laurierblad
▢
1
takje
tijm
▢
1
kruidnagel
▢
50
gram
tomatenpuree
▢
250
ml
rode wijn
▢
300
ml
bouillon
▢
Peper en zout
Pompoenrisotto:
▢
1
kleine
ui
fijngesneden
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
300
gram
risottorijst
▢
500
ml
gevogeltebouillon
▢
1
eetlepel
boter
▢
2
eetlepels
Parmezaanse kaas
▢
200
gram
pompoen
schoongemaakt en in blokjes gesneden
Instructies
Snijd het vlees in 4 dikke plakken, kruid met peper en zout en bestrooi licht met bloem.
Verhit de olie en boter in een braadpan en braad het vlees aan.
Voeg wortel, knolselderij, bleekselderij, ui, vijgen, kruiden en tomatenpuree toe en bak kort mee.
Blus af met rode wijn en bouillon en breng aan de kook.
Doe het vlees in een stoomovenpan en voeg het vocht met de groenten toe.
Stoof in de stoomoven.
Stoominstelling: 100 °C
Tijd: 100 minuten (of 35-45 minuten in een drukstoomoven op 120 °C)
Verhit voor de risotto de olie in een pan, fruit de ui en knoflook, roer de rijst erdoor tot deze glanzend is.
Doe de rijst in een stoomovenpan, voeg de bouillon toe en stoof in de stoomoven.
Stoominstelling: 100 °C Tijd: 3 x 7 minuten
Voeg na de eerste 7 minuten de pompoenblokjes toe, na de tweede 7 minuten voeg je boter en Parmezaanse kaas toe en roer goed door.
Serveer door een serveerring een rondje pompoenrisotto op elk bord te maken, leg er een stukje vlees op en schenk er wat jus bij.
Serveer met groenten naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Malbec of Merlot, past goed bij de rijke smaken van het rundvlees en de vijgen.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
2
mg
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Rundvlees
Land van herkomst
Europa