Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Paddenstoelenbouillon met Truffelroom
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Stoomoven
Ingrediënten
▢
500
ml
paddenstoelenbouillon
van 2 paddenstoelenbouillontabletten
▢
200
gram
gemengde paddenstoelen
▢
1
sjalot
gesnipperd
▢
300
ml
room
▢
1
eetlepel
truffelsalsa
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in mooie stukjes.
Fruit de sjalot samen met de paddenstoelen licht aan in een pan.
Neem een dichte stoomovenpan, schenk hier de paddenstoelenbouillon in en voeg de gebakken paddenstoelen met sjalot toe.
Stoom de bouillon gedurende 20 minuten op 100°C.
Klop de room tot slagroomdikte en meng deze met de truffelsalsa.
Breng op smaak met peper en zout.
Breng de bouillon eventueel verder op smaak met peper en zout.
Schenk de bouillon in diepe borden en serveer met een quenelle truffelroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij de rijke smaken van deze paddenstoelenbouillon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij