Meng de bloem met de dashi bouillon en de eieren tot een glad beslag.
Voeg het bakpoeder toe en meng goed door.
Snijd de bosui in fijne ringen en meng deze door het beslag.
Maak de gamba's schoon en bewaar ze tot het serveren in de koelkast.
Okonomiyakisaus:
Breng de tomatenketchup, worcestersaus, mirin, palmsuiker en sojasaus samen aan de kook in een kleine sauspan.
Roer door tot de suiker is opgelost en laat de saus afkoelen.
Bakken:
Verwarm de tepanyakiplaat voor op stand 8 á 9 of verwarm een koekenpan met wat olie.
Schep het beslag op de tepanyakiplaat of in de koekenpan en vorm tot 12 kleine pannenkoekjes met een diameter van ongeveer 6 cm.
Bak aan beide kanten tot de Okonomayaki gaar is.
Stoom of bak de gamba's gaar en leg ze op de Okonomayaki.
Schep wat saus over de pannenkoekjes en garneer met gebakken uitjes en koriander.
Serveren:
Serveer de Okonomayaki met gamba's direct en geniet van dit heerlijke Japanse gerecht!
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg voor een extra crunch wat dun gesneden witte kool en wortel toe tussen de Okonomayaki en de gamba's.
Dit gerecht is perfect als hapje voor een feestelijke gelegenheid zoals oudejaarsavond!