Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hemelse Chocoladetaart met Peer
Porties:
6
Bereidingstijd:
3
uur
uur
29
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de perenjam:
▢
2
conference peren
in blokjes
▢
200
g
rietsuiker
▢
½
kaneelstokje
▢
1
stukje
gember
ongeveer 1/2 cm, gesnipperd
▢
½
steranijs of 1/4 tl gemalen steranijs
Voor de taart:
▢
1
rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg
▢
150
g
perenjam
zelfgemaakt of kant-en-klaar
▢
200
g
gehakte chocolade
▢
250
ml
slagroom
▢
50
g
suiker
▢
50
g
roomboter
in kleine stukjes
▢
Gedroogde
stukjes peer en chocoladekrullen
ter garnering
▢
500
g
gedroogde witte bonen
om te gebruiken als blindbakvulling
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol het deeg uit (inclusief bakpapier) en leg het in een quichevorm (28 cm).
Versterk de rand met het overgebleven deeg.
Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier op het deeg in de vorm en verdeel hier de gedroogde witte bonen over.
Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C gedurende 25-30 minuten, of tot het goudbruin is.
Haal de bonen uit de taartbodem en bak de bodem nog eens 8-10 minuten droog in de oven tot deze mooi gekleurd is.
Terwijl de taartbodem bakt, bereid je de chocoladeganache en de perenjam voor.
Voor de ganache: Breng de room met de suiker aan de kook.
Haal van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe.
Laat 4-5 minuten staan en roer dan de ganache glad met een garde.
Voeg vervolgens de stukjes boter één voor één toe aan de ganache, roer goed door.
Voor de perenjam: Doe alle ingrediënten in een middelgrote pan en breng aan de kook.
Laat pruttelen tot de peren zacht zijn geworden.
Verwijder het kaneelstokje en de steranijs.
Pureer het mengsel en laat het afkoelen.
Giet 150 ml van de perenjam in de afgekoelde taartbodem en laat dit kort (10-15 minuten) opstijven in de koelkast.
Giet vervolgens de ganache over de jam tot net onder de rand van de taart.
Als de ganache wat stijver is geworden, verwarm deze dan kort tot deze mooi vloeibaar is.
Plaats de taart in de koelkast en laat deze 3 uur opstijven.
Garneer de taart voor het serveren met gedroogde stukjes peer en chocoladekrullen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke chocoladetaart met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch