Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
Rol het deeg uit en leg het in een ingevette taartvorm van Ø 24 cm (je kunt ook het bakpapier gebruiken dat bij het deeg zit; invetten is dan niet nodig).
Klop de zachte boter met een handmixer op hoge snelheid tot het luchtig is.
Voeg de eieren en een deel van de suiker toe terwijl je blijft kloppen.
Voeg vervolgens de rest van de suiker en het amandelmeel toe en mix op lage snelheid tot alles goed gemengd is.
Giet het mengsel over de bodem van het deeg.
Meng de appelschijfjes met kaneel en suiker en bedek de vulling dakpansgewijs van buiten naar binnen.
Bestrijk de rand van het deeg met geklutst ei en bak de taart in het midden van de oven gedurende 35-40 minuten, of tot de vulling stevig is en het deeg goudbruin is.
Verwarm de abrikozenjam met water en bestrijk de warme taart ermee na het bakken.
Serveer warm of op kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete wijn zoals een Riesling of een fruitige rosé past goed bij deze appeltaart met amandelvulling.