Sinaasappeltaart
Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappeltaart van Auteur onbekend

Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels schoongeboend
  • 200 g bloem gezeefd
  • 50 g cacao
  • 200 g boter koude / in blokjes
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 6 eieren
  • 1 citroen

Instructies

  • Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn.
  • Meng in de keukenmachine de bloem, cacao en sinaasappelrasp met 125 g boter, 100 g suiker en 1 ei tot een samenhangend deeg.
  • Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200 º C.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Bekleed de taartvorm ermee.
  • Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop.
  • Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen.
  • Bak de taartbodem in 25 minuten lichtbruin.
  • Pers 1 sinaasappel en de citroen uit.
  • Snijd de geraspte sinaasappel in 6 plakken, halveer die en verwijder schil en pitten.
  • Smelt in een pan de rest van de boter.
  • Klop in de keukenmachine 5 eieren en het citrussap met 100 g suiker en een mespunt zout
  • schuimig.
  • Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij.
  • Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg.
  • Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschillen erover.
  • Bak de taart in 30 minuten gaar.

Preiquiche met roquefort
Recept afdrukken
No ratings yet

Preiquiche met Roquefort

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Kaas
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
calorieën: 540kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 rol vers quiche- & taartdeeg 300 g
  • 3 prei gehalveerd in de lengte en in stukken van 8-10 cm
  • 250 g mascarpone
  • 140 g roquefort verkruimeld
  • 6 eieren
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)
  • Een beetje verse tijm om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
  • Rol het deeg uit, haal het bakpapier eraf en leg het in de ingevette taartvorm.
  • (Als alternatief kan het deeg met het meegeleverde bakpapier direct in de vorm worden gelegd, dan is invetten niet nodig.
  • )
  • Klop de eieren, mascarpone, roquefort, nootmuskaat, peper en zout los in een kom en giet het mengsel over de bodem.
  • Leg de prei met de platte kant op de vulling.
  • Vul de quiche met de overgebleven stukken prei en bestrooi met peper en tijmblaadjes.
  • Bestrijk de prei met olijfolie.
  • Bestrijk de rand van de quiche met geklutst ei en bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 35 minuten, of tot de quiche goudbruin en gaar is.
  • Bestrooi de quiche na het bakken met verse tijm.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van de mascarpone en de pittige smaak van de roquefort.

Nutrition

Calories: 540kcal | koolhydraten: 21g | Protein: 22g | Vet: 40g | Zout: 1.2mg | Sugar: 5g

Appeltaart met frangipane
Recept afdrukken
No ratings yet

Herfstige Appeltaart met Amandelvulling

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 8
calorieën: 380kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 3 appels Elstar/Jonagold, dun gesneden
  • 120 g suiker
  • 120 g roomboter
  • 120 g amandelmeel
  • 2-3 tl gemalen kaneel
  • 2 el suiker
  • 2 eieren
  • 2 el abrikozenjam
  • 1 el water
  • 1 el boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
  • Rol het deeg uit en leg het in een ingevette taartvorm van Ø 24 cm (je kunt ook het bakpapier gebruiken dat bij het deeg zit; invetten is dan niet nodig).
  • Klop de zachte boter met een handmixer op hoge snelheid tot het luchtig is.
  • Voeg de eieren en een deel van de suiker toe terwijl je blijft kloppen.
  • Voeg vervolgens de rest van de suiker en het amandelmeel toe en mix op lage snelheid tot alles goed gemengd is.
  • Giet het mengsel over de bodem van het deeg.
  • Meng de appelschijfjes met kaneel en suiker en bedek de vulling dakpansgewijs van buiten naar binnen.
  • Bestrijk de rand van het deeg met geklutst ei en bak de taart in het midden van de oven gedurende 35-40 minuten, of tot de vulling stevig is en het deeg goudbruin is.
  • Verwarm de abrikozenjam met water en bestrijk de warme taart ermee na het bakken.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur.

Notities

Wijnadvies:

Een lichtzoete wijn zoals een Riesling of een fruitige rosé past goed bij deze appeltaart met amandelvulling.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 7g | Vet: 22g | Sugar: 28g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse Aardbeien Limoncello Tiramisu Taart

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd49 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Taart
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 6
calorieën: 382kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 500 g aardbeien in vieren gesneden
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml limoncello
  • 100 g roomboter
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee.
  • Laat de randen iets over de rand van de vorm hangen.
  • Klop de boter met een handmixer los.
  • Voeg de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe.
  • Klop dit op hoge snelheid gedurende 15 minuten.
  • Voeg één ei toe en mix goed door, voeg daarna het tweede ei toe en klop het geheel nog 1 minuut op de hoogste stand.
  • Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel door het mengsel tot een homogeen beslag.
  • Giet het beslag in de taartvorm.
  • Bestrijk de randen met het geklutste ei en bak de taart onderin de oven in circa 50 minuten gaar.
  • Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Snijd na het afkoelen de bovenkant van de bodem af en bestrijk de bodem met de limoncello.
  • Meng de mascarpone met poedersuiker en smeer dit gelijkmatig over de bodem tot aan de rand van de taart.
  • Garneer de taart met verse aardbeien.

Notities

Gebruik elk willekeurig seizoensfruit om deze taart te garneren.
De limoncello kan worden weggelaten, afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Wijnadvies:

Een frisse Moscato d'Asti past goed bij dit zomerse dessert.

Nutrition

Calories: 382kcal | koolhydraten: 34g | Protein: 6g | Vet: 24g | Zout: 0.3mg | Sugar: 18g

Recept afdrukken
No ratings yet

Rood Fruit Cheesecake

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Taart
Land van herkomst: America
Dieët: Vegetarisch
Porties: 6 punten
calorieën: 383kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 400 g roomkaas
  • 120 g suiker
  • 2 eieren
  • 80 g bramen
  • 80 g frambozen
  • 80 g aardbeien in vieren gesneden
  • 50 g rode bessen
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)
  • Poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee.
  • Laat het deeg over de rand hangen en prik gaatjes met een vork in de bodem.
  • Klop de suiker, de eieren en eidooier door de roomkaas met een mixer tot een glad mengsel.
  • Giet dit mengsel over de deegbodem.
  • Bestrijk de rand van het deeg met het geklutste ei en bak de cheesecake onderin de oven in 30-35 minuten gaar.
  • Bedek de cheesecake met aluminiumfolie als deze te snel kleurt.
  • Beleg de cheesecake na het bakken met het rood fruit en bestrooi met poedersuiker.

Notities

Serveer de cheesecake met een glas mousserende wijn voor een feestelijke touch.

Nutrition

Calories: 383kcal | koolhydraten: 33g | Protein: 9g | Vet: 24g | Zout: 0.7mg | Sugar: 25g

Recept afdrukken
No ratings yet

Broccoliquiche met Brie en Cashewnoten

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd44 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten, Noten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Porties: 6
calorieën: 412kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 500 g broccoli in roosjes
  • 250 ml slagroom
  • 200 g roombrie in plakken gesneden
  • 70 g ongezouten cashewnoten
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)
  • Peper en zout gemalen
  • Extra cashewnoten om te bestrooien

Instructies

  • erwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee.
  • Laat het deeg over de rand hangen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar, laat afkoelen en verdeel over de bodem van de taartvorm.
  • Strooi de cashewnoten erover.
  • Klop in een mengkom de slagroom en eieren los.
  • Breng op smaak met peper en zout en giet over de broccoli en cashewnoten.
  • Bestrijk de randen van het deeg met het geklutste ei en bak de quiche in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar.
  • Beleg de quiche de laatste 5 minuten met plakjes brie.
  • Bestrooi de quiche na het bakken met extra cashewnoten.

Notities

Serveer deze quiche met een frisse salade en een glas Chardonnay voor een complete maaltijd.

Nutrition

Calories: 412kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 17g | Vet: 30g | Zout: 0.9mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kersenclafoutis

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Taart
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Porties: 6
calorieën: 315kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 500 g kersen ontpit
  • 2 eetlepels suiker
  • Voor de vulling:
  • 175 ml melk
  • 100 g suiker
  • 100 g bloem
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei om te bestrijken
  • Poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee.
  • Laat het deeg over de rand hangen.
  • Meng de kersen met 2 eetlepels suiker in een kom en zet apart.
  • Klop in een kom de kristalsuiker, eidooier, vanillemerg en eieren gedurende 8 minuten met een handmixer op de hoogste stand.
  • Voeg de bloem lepel voor lepel toe op middelhoge snelheid en klop goed door.
  • Voeg vervolgens de slagroom en melk toe en klop tot een glad mengsel.
  • Verdeel de kersen over de bodem van het deeg en giet het mengsel eroverheen.
  • Bestrijk de rand van het deeg met ei.
  • Bak de clafoutis in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, tot deze goudbruin en stevig is.
  • Bestrooi de afgekoelde clafoutis met poedersuiker voor het serveren.

Notities

Serveer deze klassieke Franse clafoutis met een glas rode wijn, zoals een Beaujolais of een lichte rode Bourgogne.

Nutrition

Calories: 315kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 7g | Vet: 11g | Zout: 0.2mg | Sugar: 26g