Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kersenclafoutis
Porties:
6
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Taartvorm Ø 24 cm
Bakpapier
kom
handmixer
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg
300 g
▢
500
g
kersen
ontpit
▢
2
eetlepels
suiker
▢
Voor de vulling:
▢
175
ml
melk
▢
100
g
suiker
▢
100
g
bloem
▢
4
eetlepels
slagroom
▢
2
eieren
▢
1
eidooier
▢
Merg van 1 vanillestokje
▢
1
eetlepel
boter
om in te vetten
▢
1
ei
om te bestrijken
▢
Poedersuiker
om te bestrooien
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee.
Laat het deeg over de rand hangen.
Meng de kersen met 2 eetlepels suiker in een kom en zet apart.
Klop in een kom de kristalsuiker, eidooier, vanillemerg en eieren gedurende 8 minuten met een handmixer op de hoogste stand.
Voeg de bloem lepel voor lepel toe op middelhoge snelheid en klop goed door.
Voeg vervolgens de slagroom en melk toe en klop tot een glad mengsel.
Verdeel de kersen over de bodem van het deeg en giet het mengsel eroverheen.
Bestrijk de rand van het deeg met ei.
Bak de clafoutis in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, tot deze goudbruin en stevig is.
Bestrooi de afgekoelde clafoutis met poedersuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze klassieke Franse clafoutis met een glas rode wijn, zoals een Beaujolais of een lichte rode Bourgogne.
Voedingswaarden
Calories:
315
kcal
|
koolhydraten:
47
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
0.2
mg
|
Sugar:
26
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch