Preiquiche met roquefort
Recept afdrukken
No ratings yet

Preiquiche met Roquefort

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Kaas
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
calorieën: 540kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 rol vers quiche- & taartdeeg 300 g
  • 3 prei gehalveerd in de lengte en in stukken van 8-10 cm
  • 250 g mascarpone
  • 140 g roquefort verkruimeld
  • 6 eieren
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)
  • Een beetje verse tijm om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
  • Rol het deeg uit, haal het bakpapier eraf en leg het in de ingevette taartvorm.
  • (Als alternatief kan het deeg met het meegeleverde bakpapier direct in de vorm worden gelegd, dan is invetten niet nodig.
  • )
  • Klop de eieren, mascarpone, roquefort, nootmuskaat, peper en zout los in een kom en giet het mengsel over de bodem.
  • Leg de prei met de platte kant op de vulling.
  • Vul de quiche met de overgebleven stukken prei en bestrooi met peper en tijmblaadjes.
  • Bestrijk de prei met olijfolie.
  • Bestrijk de rand van de quiche met geklutst ei en bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 35 minuten, of tot de quiche goudbruin en gaar is.
  • Bestrooi de quiche na het bakken met verse tijm.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van de mascarpone en de pittige smaak van de roquefort.

Nutrition

Calories: 540kcal | koolhydraten: 21g | Protein: 22g | Vet: 40g | Zout: 1.2mg | Sugar: 5g