Knijp de misopasta uit de zakjes boven het hete water en roer totdat het is opgelost.
Laat de bouillon 5 minuten trekken en breng op smaak met zout en peper.
Kook de udonnoedels volgens de gebruiksaanwijzing in een andere pan.
Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.
Blus af met 2 eetlepels sojasaus en schep de sesamzaadjes in kommetjes.
Schenk de rest van de sojasaus in twee kommetjes.
Roer in één kommetje een mespunt wasabipasta door de sojasaus.
Schep de bouillon over in een fonduepan en zet deze samen met udonnoedels, sauzen, sesamdip en schalen met diverse hapjes op tafel.
Vul schepnetjes met ingrediënten en laat ze in de bouillon een paar minuten garen.
Dip de hapjes (met eetstokjes) in sojasaus of sesamzaadjes.
Verdeel na de maaltijd udonnoedels over vier kommen en schenk de bouillon erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Hapjes om in de bouillon te garen:Dunne plakjes ossenhaas Dunne plakjes tonijn In teriyakisaus gemarineerde zalm- of kipfilet Rauwe scampi (diepvries) Plakjes rettich of halve radijsjes Ruitjes van winterwortel Bosuitjes Waterkers Shii-take (paddestoelen) Reepjes komkommer
Variatietip:
Gebruik in plaats van misobouillon een krachtige (groente)bouillon en breng deze op smaak met sojasaus en rijstwijn.