Decoratie naar keuzebijv. Bigarreaux of amarene kersen
Instructies
Voor de amandelspijs meng je de poedersuiker, fijn gemalen amandelen, het ei, citroensap/-rasp en kaneel tot een gladde massa.
Vorm de amandelspijs tot een rol en wikkel deze in vershoudfolie.
Leg de rol ongeveer 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit op bakpapier en snijd een strook van ongeveer 3 cm breed.
Deze kan gebruikt worden om decoratieve vormpjes uit te steken.
Leg de rol amandelspijs op het deeg en rol het deeg eromheen.
Je kunt de kerstkrans naar wens vormen, bijvoorbeeld rond of recht.
Steek vormpjes uit het overgebleven deeg (bijv.
sterren of blaadjes) en leg deze op de krans.
Leg de kerstkrans met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk de krans met losgeklopt ei.
Bak de kerstkrans in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot hij goudbruin en knapperig is.
Voeg na het bakken de Bigarreaux of kersen toe als decoratie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je liever geen zelfgemaakte amandelspijs wilt gebruiken, kun je ook kant-en-klare amandelspijs gebruiken.
Serveer de kerstkrans als feestelijk dessert bij de kerstmaaltijd.