Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Breekpizza met roomkaas
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
▢
1
eetlepel(s)
Olijfolie
▢
2-3
knoflook
▢
Gemengde verse kruiden naar smaak
gewassen en fijn gehakt
▢
100
g
roomkaas
▢
peper & zout
▢
geraspte
nootmuskaat
▢
boter
▢
1
eetlepel(s)
bloem
▢
50
g
boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 200° C. boven-/ onderwarmte.
Fruit de knoflook aan in een beetje boter en olijfolie en laat het afkoelen.
Meng in de keukenmachine de rest van de boter met de roomkaas, verse kuiden, specerijen en knoflook tot 1 geheel.
Het deeg direct uit de koelkast afrollen en verwerken. Smeer het deeg in met het kruidenmengsel.
Snijd het deeg in de breedte van de bakvorm in stroken.
Vouw de deegstroken als een harmonica op en leg ze in de ingevette bakvorm.
Bak de breekpizza in een voorverwarmde oven op 200° C boven-/onderwarmte in ca. 25 - 30 minuten goudbruin.
Laat de breekpizza afkoelen, daarna kun je stukken afbreken.
Notities / Tips / Wijnadvies
de breekpizza is heerlijk bij soep, salade of barbecue!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij
/
Vegetarisch