Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Drentse koolraapstamppot
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
aardappels
▢
1
koolraap
± 700 gr
▢
zout
▢
½
potje
bieslook
▢
250
gram
kastanjechampignons
▢
2
eetlepel(s)
kruidenboter
▢
1
bekertje Bulgaarse yoghurt
125 ml
▢
versgemalen
peper
▢
100
gram
Leidse kaas
Instructies
Schil de aardappelen en de koolraap, snijd ze in stukken en kook ze met weinig water en zout in ± 20 minuten gaar.
Knip intussen de bieslook fijn en snij de champignons in vieren.
Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de champignons ± 5 minuten tot al het vocht is verdampt.
Maal er peper over.
Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Roer de yoghurt, 3/4 deel van de kaas en 3/4 deel van de bieslook door de stamppot, breng op smaak met zout en peper en doe de stamppot in een schaal.
Strooi de rest van kaas erover en laat onder de grill gratineren.
Schep de champignons erop en strooi er de rest van de bieslook over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
Land van herkomst
Drenthe
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch