Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Selderij-linzenstamppot
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
gekookte rode of groene linzen
▢
½
selderijknol
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
½
prei
▢
1
knoflook
▢
1
eetlepel(s)
groentebouillonpoeder
▢
2
eetlepel(s)
water
▢
200
gram
grotchampignons
▢
2
eetlepel(s)
gehakte groene kruiden
▢
peper
zout
ook nodig:
▢
Magnetron
Instructies
Schil de selderijknol en rasp hem grof boven een ruime magnetronschaal met deksel.
Sprenkel er direct het citroensap over om te voorkomen dat de selderijrasp verkleurt.
Voeg de prei, de knoflook en het bouillonpoeder toe, sprenkel er het water over en
meng alles goed door elkaar.
Sluit de schaal af en maak de groenten in ± 15 minuten in de magnetron op vol
vermogen (800 Watt) zacht en gaar.
Roer er de linzen, de champignons en de groene kruiden door en verwarm het gerecht
nog 2 minuten in de magnetron door en door.
Breng het zo nodig op smaak met peper en zout.
Serveer er pittige komkommersalade bij; die maakt u door plakjes komkommer op
smaak te brengen met wat citroensap, ringetjes Spaanse peper en lente-ui.
Deze salade wordt zoetzuur, als u door het citroensap een druppel zoetstof roert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch