Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Schots drankje
(traditioneel geserveerd op nieuwjaarsmorgen: Het Pint)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
pints licht bier
▢
1
flinke theelepel versgeraspte nootmuskaat
▢
suiker
▢
3
ei
M
▢
½
pint whisky
Instructies
Doe het bier in een ruime pan, voeg de nootmuskaat toe, verhit het geheel tot net onder het kookpunt en doe er naar smaak suiker bij.
Klop de eieren in een grote kom los en voeg er heel geleidelijk het hete bier bij (als u het te snel doet, schift het).
Voeg de whisky toe en doe dan alles terug in de pan.
Breng het, voortdurend roerend, opnieuw tot net onder het kookpunt.
Giet het enkele malen over en weer in verwarmde kannen, tot de drank helder en schuimig is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Warme dranken
Land van herkomst
Schotland
Feestdagen etc
Oud & Nieuw