Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergeragoût met ham
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
asperges
▢
5
dl
asperges
▢
100
gram
gekookte ham in blokjes
▢
50
gram
boter
▢
50
gram
bloem
▢
peper
zout, nootmuskaat
▢
koffieroom
Instructies
Schil de asperges en kook ze gaar (bewaar het kookvocht).
Smelt de boter in een sauspan, roer er de bloem door en voeg het afgekoelde
aspergekookvocht toe.
Breng de saus al roerend aan de kook en laat haar nog 1 minuut nasudderen.
Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
Snijd de asperges in stukjes en roer ze samen met de hamblokjes door de
ragoût.
Voeg vlak voor het opdienen een scheutje koffieroom toe, de ragoût mag daarna niet
meer koken.
Verwarm wat mooie pasteibodempjes of bak een lege pizzabodem.
Breng de ragoût hierop over en garneer met wat groen en wat achtergehouden ham.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
Serveer de ragoût met versgebakken knapperig stokbrood.
Vul soezen met de ragoût.
Maak de ragoût iets dunner en geef er gekookte krieltjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten