Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met garnalen en tagliatelle
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
asperges
▢
1
dl
droge witte wijn
bijvoorbeeld Vin d'Alsace Riesling
▢
2
dl
crême fraiche
▢
100
gram
boter
▢
3
eetlepels
fijngeknipte dille
▢
zout
peper
▢
500
gram
wilde spinazie
▢
400
gram
garnalen
▢
300
gram
groene tagliatelle al dente
Instructies
Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
Breng 2 dl van het kookvocht met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
Voeg de crème fraîche toe en laat de saus weer inkoken.
Monteer de saus voor het serveren met 75 gr in stukjes verdeelde koude boter, de
dille en zout en peper.
Was de spinazie.
Verhit de rest van de boter in een ruime pan of wok en roerbak de spinazie 2-3
minuten.
Voeg de garnalen toe en warm ze even mee.
Serveer de gekookte asperges met de tagliatelle, de aspergesaus en de spinazie en
garneer met een takje dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variaties:
Vervang de witte wijn door Noilly Prat
Vervang de garnalen door gerookte zalm
Vervang de spinazie door 200 gr zeekraal
Garneer met zalm- of foreleitjes of een lepeltje (imitatie)kaviaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Pasta
/
Vis
/
Zeevruchten