Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met Garnalen en Tagliatelle
Heerlijke asperges met garnalen en groene tagliatelle in een romige dillesaus. Een smaakvol lentegerecht.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Wok of ruime pan
Ingrediënten
▢
1
dl
droge witte wijn
Vin d'Alsace Riesling
▢
100
gram
boter
▢
2
dl
crème fraîche
▢
2
kg
asperges
▢
3
eetlepels
fijngeknipte dille
▢
300
gram
groene tagliatelle
al dente
▢
400
gram
garnalen
▢
500
gram
wilde spinazie
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
Breng 2 dl kookvocht met de wijn aan de kook en laat tot de helft inkoken.
Voeg crème fraîche toe en laat de saus inkoken.
Monteer de saus met boter, dille, zout en peper.
Was de spinazie.
Roerbak de spinazie 2-3 minuten in de rest van de boter.
Voeg de garnalen toe en warm even mee.
Serveer asperges met tagliatelle, saus en spinazie.
Garneer met dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variaties:
Vervang de witte wijn door Noilly Prat
Vervang de garnalen door gerookte zalm
Vervang de spinazie door 200 gr zeekraal
Garneer met zalm- of foreleitjes of een lepeltje (imitatie)kaviaar.
Serveertip:
Serveer de asperges met garnalen en tagliatelle direct.
Wijnadvies:
Vin d'Alsace Riesling: De wijn in de saus past goed bij de asperges en garnalen.
Droge witte wijn (bijv. Sauvignon Blanc): Een frisse witte wijn met kruiden tonen complementeert de smaken van het gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Feestdagen etc
Pasen