Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene asperges met sojasaus en sesamzaad
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
24
groene asperges
± 750 gr
▢
2
eetlepel(s)
boter
▢
½
theelepel
suiker
▢
1
eetlepel(s)
sojasaus
▢
2
eetlepel(s)
sesamzaadjes
Instructies
Maak de asperges schoon door ± 2 cm van de onderkant af te breken en de stelen met een dunschiller tot ± 5 cm van de top te schillen.
Snijd de asperges diagonaal in ± 5 cm lange stukjes.
Verhit de boter in een koekenpan en roerbak de asperges ± 1 minuut.
Strooi de suiker erover en roerbak nog 30 seconden.
Giet de sojasaus erover en roerbak weer ± 30 seconden.
Verhit de sesamzaadjes in een apart pannetje en rooster ze lichtbruin.
Neem ze van het vuur en strooi ze over de asperges.
Serveer de asperges direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch