Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Tomaten-kaasfondue II
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
ui
▢
1
paprika
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
blikken
tomaat
á 400 gr
▢
200
gram
belegen kaas
▢
200
gram
oude kaas
▢
½
theelepel
tijm
▢
½
theelepel
paprikapoeder
▢
zout
peper
▢
1
eetlepel
maïzena
Instructies
Pel de ui en het teentje knoflook.
Maak de paprika schoon en snijd hem en de ui in kleine stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, de paprika en het uitgeperste teentje knoflook hierin.
Voeg de tomaten met het sap toe, breng alles aan de kook en laat de tomaten ± 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de geraspte kaassoorten toe en laat deze al roerend smelten.
Breng de fondue op smaak met de tijm, het paprikapoeder, peper en zout.
Roer de maïzena met een beetje water tot een papje en bind de fondue hiermee.
Schenk de fondue over in een fonduepan en houd de fondue op en rechaud of spiritusbrander warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er stokbrood en komkommersalade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas