Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zwitserse kaasfondue van Astrid Veltman
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
teentje
knoflook
▢
4
dl
droge witte wijn
▢
300
gram
Emmentaler
geraspte
▢
300
gram
Gruyère
geraspte
▢
2
eetlepels
maïzena
▢
4
eetlepels
kirsch
of melk
▢
zout
▢
peper
▢
1
mespunt
nootmuskaat
▢
1
stokbrood
Instructies
Pel het knoflookteentje, halveer het en wrijf hiermee een niet te grote pan met dikke bodem of fonduepan in.
Schenk de wijn in de pan en verhit die tot de wijn begint te bruisen.
Voeg de kaas toe en laat die, al roerend met houten lepel smelten.
Roer in een kopje de maïzena met de kirsch of melk glad en roer dit door de fondue.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Houd de fondue aan tafel op een brander of andere warmtebron warm.
Prik blokjes stokbrood aan een fonduevork en doop die in de fondue.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gemengde sla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas
Land van herkomst
Zwitserland