Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde venkelschotel
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
venkelknollen
▢
zout
peper
▢
1
kleine
ijsbergsla
▢
150
gram
blauwschimmelkaas
(bijvoorbeeld gorgonzola bleu d'Auvergne of Danish blue) in dunne plakken
▢
1
deciliter
crême fraiche
Extra nodig:
▢
grote
ovenschaal
ingevette
Instructies
Snijd de venkelknollen in plakken (bewaar het venkelgroen) en kook ze ± 5 minuten in water met zout.
Spoel ze koud af en laat ze uitlekken.
Snijd ook de krop ijsbergsla in plakken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg in de ovenschaal om en om plakken venkel, ijsbergsla en kaas.
Houd enkele plakjes kaas apart en verkruimel die over de schotel.
Roer de crème fraîche met zout en peper los en schenk dit over de inhoud van de schaal.
Bak het gerecht ± 30 minuten in het midden van de oven en strooi er voor het serveren het venkelgroen over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Ovenschotel
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch